Wagnerova zvijezda i dalje sjajno svijetli, nova se zove Luka Menalo

Wagner Santos
Dogodilo se to Vitezu na gostovanju na Pecari, gdje je Široki neizvjesnost oko pobjednika riješio nakon samo trinaest minuta igre.
Manje od dvije minute nakon što mu je uručen dres s brojem 100, dodijeljen mu za rekordnih sto pogodaka u Premier ligi, Wagner Santos Lago načeo je Vitez. Sedam minuta kasnije zabio je Luka Menalo, da bi u 13. ponovno zabio Brazilac. Jasno, Vitez je tu već pao, no svejedno je u 40. minuti Vedran Kantar smanjio rezultat, ali nada u povratak kratko je potrajala - u prvoj minuti sudačke nadoknade Zvonimir Kožulj potpisao je pravu golčinu. Rezultatski je priča bila završena u 70. minuti, kada je svoj drugi gol na utakmici, a treći ove sezone, zabio Menalo..., za potvrdu šest bodova iz dvije utakmice s kojima je trener Davor Mladina itekako bio zadovoljan.

- Kvaliteta ove dvije momčadi možda nije u tom rezultatskom omjeru, ali eto, nama se posrećilo..., dali smo golove na otvaranju zahvaljujući kojima smo dobili mirnoću za nastavak utakmice, rekao je Mladina, koji je konstatirao da Široki nije izgledao nadmoćno svih devedeset minuta.

- Imali smo crnu rupu u završnih petnaest minuta prvog dijela..., očito je jedan stalni pritisak u prvih pola sata uzeo danka, a to je i razumljivo jer pojedini igrači još nisu maksimalno fit. Drugo poluvrijeme smo pametno odradili da se što manje potrošimo, dodao je.

Pametna potrošnja koju je Mladina spomenuo nešto je na što je Široki morao pripaziti, jer sada slijedi pakleni ritam - prvo je na redu gostovanje Sarajevu, zatim na Pecaru stiže Željezničar, a onda Široki ide na noge Zrinjskom.

Usprkos silnim problemima s ozljedama na početku sezone, Mladina sada može biti maksimalno zadovoljan, jer momci su u prva dva kola pokazali kvalitetu i karakter. Najprije su u Travniku zaustavili neugodnu tradiciju poraza, a zatim protiv rivala koji sigurno slab koliko to rezultat sugerira pokazali dobar dio snage ..., a za takvo što bilo je potrebno da svaki od igrača bude na vrhunskom nivou, što je protiv Viteza bio slučaj. Wagner je ponovno bio briljirao, a među strijelcima mu se kao i u Travniku pridružio Luka Menalo, 19-godišnjak iz Višića kod Čapljine o kojem će se sigurno još puno pričati. Priliku koju mu je u završnici prošle sezone pružio Blaž Slišković prigrlio je s obje ruke, u šest tih nastupa dva je puta zabio, a već sada se može ustvrditi da je više nego kvalitetna zamjena za Gorana Zakarića koji je prešao u Zrinjski.
Radišni lijevi bek Stipo Marković bio je asistent za prvi gol Wagnera, Menala je u šansu kod prvog mu gola gurnuo Mate Pehar, a Slavko Bralić dubinskom loptom iz zadnje linije gurnuo Wagnera u for kod njegovog 102. gola. Zvučnija pojačanja, zadnji vezni Ivan Sesar i imenjak mu na krilu Crnov, kojemu je duel protiv Viteza bio debi, također su blistali..., potonji je u akciji s Wagnerom direktno utjecao na peti gol.

Vitez već u startu u problemima

Dva kola - dva poraza. Vitez je loše krenuo i možda nagovijestio da će se ove sezone mučiti na strani. Najprije je tim Valentina Plavčića pao u Bijeljini, a onda je uslijedio šamar na Pecari.
- Ako primite gol u prvoj minuti i onda slijedeća dva na identičan način, ne znam koliko je ekipa sposobna vratiti se, rekao je Plavčić nakon teškog poraza i dodao: Igrači su u nastavku na teren izašli samo do kraja odraditi utakmicu.
S obzirom da prva slijedeća prilika za pobjedu dolazi u vidu domaćeg susreta sa Željom, a da nakon toga Plavčićev tim ide na noge Veležu, slobodno se može ustvrditi da su Plavu već u startu u velikim problemima.

Dnevni list