Wagner: Sjećam se svakog svog pogotka na Koševu

Široki Brijeg u posljednje vrijeme nije momčad protiv koje rivali strepe, no daleko od toga da ju doživljaju olako. Trener Slaven Musa nedavno je izjavio da njegovim momcima ‘treba samo jedan dobar rezultat' kako bi se probudili, a nekako su na Pecari uvjerenja da je Koševo prilika za to - iako je domaćin prvenstveni lider, iako ima niz od šest uzastopnih pobjeda. No, s druge strane Široki ima tradiciju dobrih partija u gostovanjima kod Bordo tima, u posljednjih šest duela u Sarajevu dva je puta slavio, jednom je poražen, a tri puta nije bilo pobjednika. U tom razdoblju jedan se igrač posebno isticao, Wagner. Brazilac je tri puta bio strijelac na Koševu, u sezonama '07./'08., '08./'09. i '09./'10. I ove je sezone (za sada) najbolji topnik momčadi s ukupno tri gola...

- Zadnjih nekoliko godina dobro smo prolazili u Sarajevu. Koliko se sjećam, bio je samo taj jedan poraz, 3:0 za Sarajevo. Ostale utakmice smo ili dobili ili odigrali neriješeno. Sjećam se svakog od svojih golova tamo, kaže Wagner, koji se i ovog puta nada - dobrom rezultatu.
- Sarajevo je sigurno dobra ekipa, imaju i dobrog trenera i vjerujem da će to biti jedna atraktivna utakmica. Naravno, nadam se našoj pobjedi.
Jasno, nije jedan od glavnih razigravača u momčadi Širokog uvjeren da će završiti dobro, no da će Široki pokušati - to može obećati.

- Mi dobro igramo. Imamo posjed, stvaramo prilike..., ali i kada zabijemo, primimo gol, tako da rezultati nisu najbolji. Ipak, nadam se da će se to uskoro promijeniti, već od utakmice u Sarajevu.
Optimističan je Wagner i zbog toga što je Sarajevo, kako kaže, momčad s kojom se može igrati. Bordo tim se sigurno neće braniti, posebno na svom terenu, a to otvara prostor...

- Dobar teren, protivnik koji voli igrati i nadigravati se. Sve to ulijeva dosta samopouzdanja, posebno ako oni krenu prema naprijed. Vjerujem da ćemo to biti u stanju iskoristiti.
Od igrača Sarajeva na koje treba obratiti pažnju, Wagner izdvaja - jednog.
- Husejinović je stvarno dobar. Prošle sezone na Pecari je ušao kao rezerva i zabio sjajan gol, ali ja bih prije izdvojio Ivana Sesara. Šteta što kao igrač koji je rođen u Širokom ne igra za nas.

Strijelci

S tri pogotka Wagner je prvi topnik momčadi s Pecare, no gdje su ostali, gdje su pravi napadači? Pa, odmah su iza. Krešimir Kordić je dva puta bio strijelac, baš kao i Mateo Roskam. Ostali? Po jednom su još pogodili Bajano i Dino Ćorić.

Statistika na strani Širokog

Posljednjih šest gostovanja na Koševu za Široki je donijelo samo jedan poraz, onaj iz pretprošle sezone, kada je bilo 3:0 za Bordo tim. No, osim podatka da je Široki u svim ostalim susretima u tom razdoblju zabio gol na sarajevskom zdanju, zanimljiva je općenito statistika međusobnih duela ova dva kluba - naime, da biste spojili dvije pobjede Sarajeva u tim duelima morate se vratiti trinaest utakmica unatrag!

Nakon Koševa - opet u Orašje

Orašje je u posljednjem međusobnom duelu sa Širokim slavilo pobjedu od 2:0, no bilo je to davno - u ožujku 2009. Od te sezone 2008./2009. na ovamo, Labudovi sa Save ne igraju u elitnom rangu bh. nogometa, štoviše, pali su dva ranga niže, u Drugu ligu FBiH. Jasno, nema sumnje tko je favorit, a zanimljivo da je Široki ove sezone već igrao na stadionu sljedećeg rivala u Kupu - tamo ga je dočekala Gradina koja u svom Srebreniku još nema uvjeta za odigravanje prvenstvenih utakmica.

Dnevni list