Vučić o dočeku Vatrenih: 'Nije novost da Hrvati slave uz ustaške pjesme. I opet će'

Aleksandar Vučić, Veljko Belivuk, Aleksandar Vučić
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić smatra kako je Hrvatska povratak Vatrenih slavila uz ustaške pjesme i Thompsona koji je nastupio s nogometašima na dočeku na glavnom zagrebačkom trgu.

"Nije novost što su Hrvati vicešampionsku titulu na Svjetskom prvenstvu u nogometu slavili uz ustaške pjesme. Ako ima neka novost onda me to pitajte, a to je sve po starom, i sve uobičajeno. Mislite da sljedeći put neće biti? I sljedeći put će biti iste te pjesme'", izjavio je predsjednik Vučić odgovarajući na pitanja novinara.

Još jednom je podsjetio da on nije navijao za Hrvatsku, ali je i dodao kako na račun slavlja neće izgovoriti ni jednu ružnu riječ jer su "Srbiji potrebni dobri i bolji odnosi u budućnosti".

No, istaknuo je potom da su se, kako je kazao, ustaške pjesme pjevale i poslije prve utakmice na prvenstvu kada je i reagirao pitavši ""kako mislite da predsjednik Srbije navija za onoga tko pjeva pjesmu koja počinje "za dom spremni, uskilikom, uzvikom, a u kojoj se kaže ‘bando srpski dobrovoljci, bando četnici, stići će vas naša kazna i u Srbiji".

"A sada me baš tjerati da navijam za nekog i da se iščuđavam što su pjevali ustaške pjesme... Ako ima neka novost onda me to pitajte, a to je sve po starom, i sve uobičajeno. Mislite da sljedeći put neće biti? I sljedeći put će biti iste te pjesme. I to kako ide geni kameni "nije dobra '45." i tako dalje "raselili nas diljem svijeta', rekao je Vučić dodavši kako je za njega '45. godina oslobođenja od nacizma.

"Moje je da vodimo dobru politiku s Hrvatima, da imamo dobre i sve bolje odnose, imat ćemo sve bolje odnose, moje je da brinem o hrvatskoj manjini u Srbiji, moje je da brinem o srpskom življu i da nešto, ako mogu, učinim da se oni osećaju slobodnije i sigurnije u Hrvatskoj, iako je to teško", rekao je Vučić, piše Telegraf.

 

VIJESTI.HR