Vučević sve dogovorio, u srijedu predstavljanje

goran vučević, Hajduk
No, čini se da su urađeni novi koraci ka završnom slovu ugovora i da je sve doista pitanje formalnosti, prenosi slobodna dalmacija.

Vučević nije htio davati izjave, kaže da je sve kao i neki dan u rukama Hajdukovih funkcionera. Međutim, predsjednik Grbić bio je precizniji:

- Odradili smo još jednu rundu razgovora s Vučevićem, sutra će se o svemu tome informirati članovi Nadzornog odbora, mislim da će to biti telefonske konzultacije, kako mi volimo reći telefonska sjednica članova NO i onda već mogu za srijedu najaviti vam službenu prezentaciju našeg trenera. Dakle, Goran Vučević bi trebao u srijedu biti službeno prezentiran, ako se ne dogodi kakav kopernikanski obrat. Sve ovo smo već očekivali prošlog tjedna pa su se pregovori otegli i odgodili tijekom božićnih blagdana. Najspornija u razgovorima je odšteta u slučaju da Hajduk poželi Vučeviću dati otkaz.

Vučević bi povjerenje i osiguran rad na duže staze ali i neka sasvim nova lica u svom stožeru. S druge strane funkcioneri bi da im trener garantira uspjeh, da bude prvi ljestvici. Ako bude prvi ništa nije i ne bi bilo skupo, ni njegova gaža, ni ne znam koliko novih pomoćnih trenera u njegovom stožeru.

No, tko može garantirati da će preskočiti Dinamo preko noći!? Vučević traži dugoročniji rad i čvrst ugovor, a ne da ga maknu kad im se prohtije već nakon prvog poraza. U tim gabaritima traje povuci potegni, a koliko znamo na tapetu bi se tek nakon Vučevićeve inauguracije mogla nači imena njegovih potencijalnih pomoćnika.

U svakom slučaju, ostaje nam da budemo strpljivi još 24 ili 48 sati, kad je već predsjednik Grbić obećao da će trener biti prezentiran u srijedu.

Dok traje ova neizvjesnost jedan Nikola Jerkan koji se spominje kao Vučevićeva želja da mu bude pomoćnik još uvijek nije od razgovora. On se u Oviedo vratio s božićnog skijanja i kaže da ga još nitko iz Poljuda nije pozvao.

Umjesto da s nama popriča on šalje pitanja ima li što nova!? On bi mogao doći na dnevni red tek kad se definira Vučevićev stav...

Logično je da se Upravi može učiniti preskupim zahvat da se angažmanom Vučevića za trenera prve momčadi odjednom otvori čak četiri nova trenerska radna mjesta: trojica novih pomoćnika Jerkan, Tudor, Peyrek, plus novi šef omladinskog pogona budući da iz postojećeg trenerskog kadra Ivica Matković, po svemu sudeći, ne bi preuzeo tu funkciju nego bi radije ostao šef skautske službe kakav je i došao u Poljud prije dva mjeseca...

No, sve moramo strpljivo otkrivati korak po korak, eto ni Vučević još nije službeno potvrđen premda se to čini pukom formalnošću. Tko bi mogao biti novi šef škole? Nominira se kroz kuloare i Ante Miše, nekadašnji Vučevićev pomoćnik u prvoj momčadi od prije dvije godine:

- Bio bih zainteresiran za mjesto šefa škole, međutim nisam imao nikakve kontakte niti sam razgovarao s odgovornima. Ta ideja mi je prihvatljiva ali ne odlučujem ja o tome - rekao nam je Miše.

Međutim, da se najprije stavi ad acta pitanje trenera prve momčadi, onda ćemo o njegovom stožeru i šefu škole naknadno.