Vođa albanskih huligana: Srpske majke, ne puštajte sinove u Albaniju, vratit ćemo ih zapaljene u kovčegu

Albanija, Srbija
... između ovih naroda vidjela se i tijekom utakmice njihovih nogometnih reprezentacija prošle jeseni u Beogradu.

Susret kvalifikacija za Euro na Partizanovom stadionu nažalost u punom smislu riječi pokazao se utakmicom najvišeg rizika. Nakon što je dron, kojim su albanski navijači upravljali daljinskim, iznad terena došao sa zastavom Velike Albanije (kao izravna provokacija Srbiji i svojatanje njenog teritorija), srpski igrači su skinuli zastavu, albanski su im je preoteli i nastao je opći kaos na terenu i tribinama.

Srpski navijači i zaštitari tukli su albanske igrače, koje su od linča spasili srpski reprezentativci, a gosti i susjedi jedva su napustili travnjak terena zasuti kišom predmeta s tribina.

Albanci su po povratku u Tiranu dočekani kao heroji, ali Uefa je kaznila oba saveza: Srbiju s tri oduzeta boda i novčanom kaznom. Albanci su, kad se situacija primirila, odbili vratiti se na teren. Zbog toga su kažnjeni i oni, pa je Srbiji dodijeljena pobjeda koja je odmah i oduzeta. Srbija mora igrati i dvije utakmice pred praznim tribinama, a Albanija platiti 100 tisuća eura.

Naravno da je odmah nakon utakmice i razbuktavanja nikad smirenog neprijateljstva i mržnje prva pomisao s obje strane bila kako će proći uzvratna utakmica koja se u listopadu ove godine igra u Elbasanu.

Iako je do utakmice ostalo još dosta, albanski huligani već sada putem medija prijete srpskim suparnicima ako slučajno pokušaju doći na meč. Indrit Murati, jedan od vođa navijačke grupe "Albanski ultrasi", poručuje omraženim susjedima:

"Vjerovali smo protivnicima kao što nam tradicija nalaže, ali oni su nas prevarili, zakinuli i zato ćemo ih dočekati kako zaslužuju. Prebit ćemo ih, a polovinu zapaliti. Tu mislim na navijače, a ne na igrače." prijeti Murati, koji najavu morbidne osvete pravda napadom srpskih nogometaša i navijača na albanske nogometaše u Beogradu.

"Imao sam ulaznicu za taj meč, ali nisu mi dali da prijeći granicu, tako da sam morao s prijateljima gledati utakmicu u Tirani i kada je dron doletio na stadion osjetio sam ponos, a krenule su mi i suze radosnice. Njihov Savez zabranio nam je da dođemo na utakmicu u Beograd, a Srbi su napali naše igrače.

Zato savjetujem srpskim majkama da ne puštaju svoje sinove u Albaniju, jer će se u suprotnom vratiti u kovčegu."

index.hr