Vlašić: Lako je igrati kad imaš Modrića

Nikola Vlašić, Hrvatska, modrić

Veznjak moskovskog CSKA Nikola Vlašić bio je jedan od najboljih igrača u uvjerljivoj pobjedi hrvatske reprezentacije protiv Slovačke u Trnavi od 4:0 u susretu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2020. godine, piše index.hr.

Za 21-godišnjeg Splićanina bila je ovo posebna utakmica. U svom šestom nastupu u hrvatskom dresu zabio je prvijenac. I to kakav. U posljednjim trenucima prvog dijela otključao je slovačka vrata usmjerivši Vatrene prema pobjedi.

"Dres s ove utakmice ću ostaviti za sebe kao uspomenu", kazao je nastavivši: "Bila je ovo odlična utakmica. Prije prvog pogotka smo tri puta pogađali okvir gola. Imali smo niz odličnih prilika, ali kada smo zabili prvi, mogli smo i puno više."

Priznao je da je zadovoljan svojom predstavom.

"Zadovoljan sam svojom igrom. Sigurno je puno lakše igrati na poziciji polušpice i kada ti stižu lopte od Luke Modrića i Marcela Brozovića. Bilo je iznenađujuće lakše nego što sam mislio", kazao je sa smiješkom.

Nikola je imao manjih problema s koljenom, no liječnička služba je odradila sjajan posao. Otkrio je kako je znao da će igrati čim je Ivan Rakitić javio da neće doći.

"Znao sam od trenutka kada smo stigli u Trnavu da ću igrati. Imao sam problema s koljenom, ali naši liječnici su napravili sjajan posao."

Hrvatska je cijelu utakmicu držala visok ritam igre, nije spuštala nogu s gasa ni nakon uvjerljivog vodstva.

"Izbornik nam je kazao kako se ne smije ponoviti Mađarska. Ta nas utakmica jako boli i željeli smo pokazati da možemo odigrati odlično. Igrali smo visoki presing i nismo im dozvolili niti jednu priliku."

Posebno raduje što je ovo bila utakmica u kojoj su mlađi igrači sjajno iskoristili svoju priliku.

"Hrvatska ima dosta mladih i kvalitetnih igrača, pitanje je samo kada će dobiti priliku. Na nama je da je iskoristimo kada je dobijemo."

Otkrio je i što mu je rekao kapetan prije utakmice.

"Luka je naš kapetan i pružio nam je podršku. Kazao mi je da igram svoju igru, da tražim međuprostor, a on će mi dodati loptu. Tako je i bilo. Nije tu bilo nekog velikog govora. Luka vjeruje u nas."

Vlašić se osvrnuo i na igru slovačke reprezentacije.

"Ne možemo reći da su oni loši. Ali mi smo odigrali sjajno. Zaustavili smo njihov vezni red, što je srce njihove momčadi. Nismo im pružili praktički niti jednu priliku. Oni su dobra momčad, ali mi smo bili sjajni."

Na koncu je želio povaliti i hrvatske navijače koji su gospodarili tribinama trnavskog stadiona.

"Atmosfera je bila sjajna, navijači su nas nosili. Nisam igrao puno utakmica za Hrvatsku, ali lijepo je kada je ovako mali stadion, kada je sve blizu terenu i kada sve možeš osjetiti."