Vladavić na proljeće u Veležovom dresu

Velež, Admir Vladavić, Admir Vladavić, FK Velež

Ovu informaciju jučer je za Dnevni list potvrdio i sam igrač Olimpica, inače bivši reprezentativac koji je nakon početka karijere u stolačkoj Iskri igračku afirmaciju stekao u Veležu.

Za sada vam mogu reći kako je to vrlo realna i objektivna mogućnost. U ovom trenutku sam prilično siguran u moj povratak u crveni Veležov dres, rekao je Vladavić. On je u prvih devet kola bio glavni igrač najmlađeg sarajevskog premierligaša.

Posebno je bljesnuo protiv Zrinjskog pod Bijelim brijegom, kada je sa svoja dva pogotka donio bodove Olimipcu u konačnoj pobjedi od 4:2. Vladavić je i za A reprezentaciju BiH ubilježio nastupe, a svoje je mjesto u izabranoj vrsti izgubio odlaskom Blaža Sliškovića.

Osim Veleža nastupao je i za Željezničar, Red Buli Salzburg, a u Slovačkoj je s uspjehom igrao za Žilinu, koja je s Vladavićem prošle sezone izborila i Ligu prvaka, lako o tome nije želio govoriti, kako doznaje Dnevni list, razlog Vladavićeve odluke da napusti Olimpic je negodovanje vodećih ljudi sarajevskog kluba na odluku Vladavića da ne nastupi protiv Veleža u 10. kolu Premier lige.

N.B.