Vlada FBiH s 15.000 KM nagradila HŠK Zrinjski za osvojeni naslov prvaka BiH

Prvaci
Hrvatskom športskom klubu ''Zrinjski'' iz Mostara i Ženskom nogometnom klubu ''SFK 2000'' iz Sarajeva, nogometnim prvacima u sezoni 2013./2014., dodijeljene su novčane nagrade u iznosu od 15.000 KM.

Stolnoteniskim prvacima BiH u prošloj sezoni u muškoj i ženskoj konkurenciji, Stolnoteniskom klubu ''Mostar'' i STK ''Spin 2012'', uručene su nagrade u iznosu od 5.000 KM, priopćeno je iz Vlade FBiH.

Federalna vlada je danas donijela i Odluku o dodjeli nagrade Paraolimpijskom odboru BiH za šprtaše invalide u alpskim disciplinama koji su ispunili paraolimpijske norme za zimske paraolimpijske igre u Sočiju 2014, Ilmi Kazazić i Senadu Turkoviću, koji će dobiti po 5.000 KM

Novčana nagrada dodijeljena je i Taekwondo klubu ''Magone'' iz Livna za osvajanje naslova državnih prvaka Bosne i Hercegovine u konkurenciji seniora u 2014. godini i to najboljoj seniorki Ivani Džeko i najboljem senioru Vedranu Ćubeli u iznosu od po 5.000 KM.

Za prvo mjesto lgora Ekmića na svjetskim borilačkim igrama 2013, Klubu borilačkih sportova ''Flek Tom-Cat'' iz Tuzle će biti dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 2.000 KM.

Nagrade u istom iznosu će biti uručene Karate klubu ''Champion'' s Ilidže za prvo mjesto Anesa Čonge na 49. europskom prvenstvu u juniorskoj kategoriji i Merisu Mehoviću za osvojeno treće mjesto na tom prvenstvu u kategoriji seniora.