Vinkovačka fešta u Šibeniku: 'Ovo što smo mi napravili je čudo'

HNK Cibalia, HNK Šibenik

Dugo je trajalo slavlje Vinkovčana, koji su se prve lige domogli u pravoj drami. Pred pet tisuća gledatelja, od kojih je na stotine došlo iz Vinkovaca, Cibalia je bila u konopcima, grčevito se branila, ali vratar Mladen Matković uspijevao je otkloniti sve opasnosti.

Na klupi Cibalije nije mogao sjediti kažnjeni Stanko Mršić, pa je već u 18. minuti isključen njegovo pomoćnik Siniša Sesar, koji je vodio momčad, a kraj utakmice nisu dočekali ni treneri broj tri i četiri Tomislav Stepić i Tomislav Vranjić. Četiri trenera, a nijedan na klupi u utakmici koja se igrala 105 minuta.

Usto, Cibalia je utakmicu završila s devet igrača na travnjaku, sudac Vedran Jelenčić (Kastav) crvene kartone (po dva žuta) pokazao je Žderiću i Mišiću. Šibenik je propustio niz izglednih prigoda, ali ništa nije pomoglo... Put prema Prvoj ligi Šibenik će tražiti u dvije utakmice doigravanja protiv Istre 1961.

''Nemam što zamjeriti svojim igračima, odmah nakon ove utakmice počeli smo se spremati za utakmice s Istrom. Imamo što reći u tim utakmicama, važno je da sada prodrmam momčad, ova utakmica je bila šokantna'', rekao je Šibenikov trener Krešimir Sunara.

A Mršić je svoju momčad vodio mobitelom s tribina, zviždao, navijao, pozivao igrače. Jedan od najiskusnijih i najdugovječnijih hrvatskih trenera uživao je nakon utakmice.

''Kako ne bih bio sretan, ovo je velika stvar za Vinkovce. Znao sam da će utakmica biti teška, ovo što smo mi napravili pravo je čudo, jer u posljednjih sedam utakmica ostvarili smo šest pobjeda i odigrali jednu neodlučenu utakmicu'', kazao je Mršić.

Iz vinkovačkog tabora imali su velikih primjedbi na suđenje Jelenčića. No, Mršić, koji je inače bez dlake na jeziku, ovaj put bio je suzdržan.

''Ne smijem komentirati suđenje, ali mogu reći da se to tako ne radi. Ako nešto hoćeš, onda to napraviš u trenutku, a ne radiš cijelu utakmicu'', kazao je Mršić, koji je Cibaliju preuzeo pred kraj prvenstva i na klupi zamijenio Miroslava Bojka kojem je zahvalio za urađeno s klubom.

Igrači Cibalije su s vjernim navijačima dugo slavili pobjedu, svi igrači praktički su u slavlju ostali u donjem rublju.

''Praktički smo bili prežaljeni, dugo je Šibenik bio u vodstvu, prvi, ali uspjeli smo. Ovakav preokret nitko ne bi napravio nego ova momčad, koja je stalno pokazivala karakter'', rekao je kapetan Cibalije Frane Vitaić.

Foto: Marijana Vojnić

GOL.HR