Vieri traži da se Interu oduzme naslov iz 2006. godine

christian vieri

Naime, nekadašnji napadač "nerazzurra", danas umirovljeni Christian Vieri (36) je u petak zatražio od disciplinskog tijela Talijanskog nogometnog saveza (FIGC) da Interu oduzme naslov.

Kao razlog je naveo već poznatu optužbu da ga je milanski klub špijunirao u danima kada je nosio crno-plavi dres. Inter je navodno imao tajne dokumente o Vierijevim izvansportskim aktivnostima, a snimao je i njegove telefonske razgovore.

Vieri je već pokrenuo sudsku parnicu putem koje će pokušati dobiti 12 milijuna eura odštete od Telecoma Italia, te 9.25 milijuna od Intera. No, sada je slučaj doveo i do FIGC-a od kojeg traži da se Interu oduzme naslov zbog kršenja članka 18 Kodeksa sportske pravde.

Ukoliko FIGC prihvati Vierijeve argumente, aktualni talijanski prvak bi mogao ostati bez trofeja koji je osvojio nakon što je on oduzet Juventusu zbog afere namještanja utakmica. Naslov bi u tom slučaju mogao završiti u vitrinama Rome.

Dodajmo ovome da je Vieri od FIGC-a tražio i da pokrene disciplinski postupak protiv Interova predsjednika Massima Morattija i dopredsjednika Rinalda Ghelfija za koje tvrdi da su naredili prisluškivanje.

sportal.hr