VIDEO  Tottenham u Ligi prvaka nakon 48 godina!

Tottenham, Liga prvaka, kladionice, Engleska liga, Tottenham, Harry Redknapp, Tottenham, Engleska liga, Bundesliga, Engleska liga, Tottenham
Iako bez Luke Modrića, Tottenham se lako obračunao s Young Boysima i pobjedom 4:0 dohvatio Ligu prvaka prvi put nakon sezone 61./62.! Briljirao je trostruki strijelac Peter Crouch, Ćorluka je odigrao 900 minuta, dok je Niko Kranjčar ušao u igru u 82. minuti umjesto izvrsnog Balea.

Iako je Crottenham i igrom i rezultatski pregazio Švicarce, svakako treba naglasiti da je drugi pogodak Engleza bio čista prevara - Defoe je, naime, rukom uštopao i pogurnuo si loptu uoči postizanja gola, piše sportal.hr.

 

…Ognjen Vukojević s kijevskim Dynamom nije prošao Amsterdam. Ajax je slavio 2:1, spomenimo da su Kijevljani u prvom dijelu imali tri krasne zgode, ali vratar Stekelenburg je bio odličan.

Auxerre je nastavio sjajnu tradiciju domaćih pobjeda protiv ruskih klubova. Francuzi su pobjedom 2:0 nadoknadili 0:1 minus iz St. Petersburga i uskočili u Ligu prvaka. Jelen je u 52. minuti zabio drugi gol za Auxerre, a nakon toga uslijedila su dva crvena kartona igračima Zenita (vratar Malafejev u 65. i Hubočan u 80. minuti).

Slovačka će Žilina debitirati u Ligi prvaka, to je treći slovački klub (nakon Košica i Petržalke) koji će igrati u eliti. Nakon 2:0 u Pragu, Žilina je i doma svladala Spartu 1:0. Vratar Žiline Dubravka obranio je 11-erac Kladrubskom. Manuel Pamić igrao je za Spartu 86 minuta. Kopenhagen je domaćom 1:0 pobjedom izbacio Rosenborg. U Trondheimu je bilo 2:1 za Norvežane.

Ždrijeb skupina je sutra u Nyonu.

Rezultati (u zagradama su rezultati prvih utakmica):

Ajax – Dinamo Kijev 2:1 (1:1)

Tottenham – Young Boys 4:0 (2:3)

Kopenhagen – Rosenborg 1:0 (1:2)

Auxerre – Zenit 2:0 (0:1)

Žilina – Sparta Prag 1:0 (2:0)

Autor: Predrag Jurišić