VIDEO  Sudac sredio Drogbu i Kaku te uništio utakmicu!

SP 2010

Drogba je zabio počasni gol u utakmici koja se na kraju skoro pretvorila u tučnjavu.

Brazil - Obala Bjelokosti 3:1 (1:0)
Johannesburg. Stadion Soccer City. Sudac: Stephane Lannoy (Francuska). Strijelac: 1:0 - Luis Fabiano (26), 2:0 - Luis Fabiano (50), 3:0 - Elano (62), 3:1 - Drogba (79).

BRAZIL:
Julio Cesar - Maicon, Lucio, Juan, Bastos - Elano (od 62. Dani Alves), Gilberto Silva, Felipe Melo - Kaka, Robinho (od 93. Ramires) - Luis Fabiano.

OBALA BJELOKOSTI:
Barry - Demel, Kolo Toure, Zokora, Tiene - Yaya Toure - Dindane (od 54. Gervinho), Eboue (od 72. Romaric), Kalou (od 68. Keita), Tiote - Drogba.
Možda i najveći dvoboj dosadašnjeg dijela SP-a odigrali su Brazil i Obala Bjelokosti, a peterostruki svjetski prvaci su slavili s 3:1 i tako, nakon Nizozemske, postali druga momčad koja je osigurala plasman drugi krug natjecanja.

Na prvo uzbuđenje čekalo se tek 45 sekundi kada je Robinho dalekometnim lobom pokušao iznenaditi vratara Barryja, no lopta je otišla iznad grede, dok su Slonovi, ne baš opasno, uzvratili u četvrtoj minuti iz slobodnog udarca kada je bubamara preletjela sve i završila iza brazilskog gola.



U 12. minuti je Drogba loše izveo slobodan udarac, dok je onaj u 18. minuti očistio brazilski vratar Julio Cesar.

Brazil je novu gužvu napravio u 18. nakon kornera kada je Gilberto Silva pucao u blok, dok je Robinho iz novog pokušaja loptu poslao preko gola.



Ipak, Obala Bjelokosti je prvi put kapitulirala u 26. minuti kada je akciju zakuhao Kaka i poslužio Luisa Fabiana koji je gotovo iz nemoguće pozicije zakucao loptu pod gredu.

Slonovi su u 38. minuti imali izglednu priliku kada je ubacio Demel, iz okreta pucao Dindane, no njegov udarac je blokirao jedan brazilski igrač gornjim dijelom tijela. Erikssonovi igrači podignuli su ruke u zrak tražeći jednaesterac, no sudac je ignorirao njihove prigovore. U sljedećoj akciji je iz daljine opet pucao Dindane, no točno u vratara Cesara. Bio je to prvi šut u okvir brazilskih vrata Obale Bjelokosti.



Brazil je nakon pet minuta igre u nastavku povećao prednost kada je nakon brze akcije u šansu došao Luis Fabiano koji se, barem se tako činilo, malo i rukom poslužio kako bi namjestio loptu na udarac, opalio svom snagom i drugi put matirao protivničkog vratara, piše net.hr.

Peterostruki svjetski prvaci su u 62. minuti poveli s 3:0 i definitivno riješili pitanje pobjednika. Opet je cijelu akciju izrežirao raspoloženi Kaka, a loptu je u mrežu ubacio Elano.



U 67. minuti se u jednom startu, čini se, teže ozlijedio te je iznesen s terena, a u igri ga je zamijenio Dani Alves, dok je Eriksson pokušao osvježiti momčad uvođenjem Keite umjesto Salomona Kaloua.

Kaka je u 70. minuti imao dobar pokušaj, no njegov udarac je blokiran, dok je u 72. minuti Romaric u prvom kontaktu s loptom opasno zaprijetio Brazilcima, ali je Julio Cesar još bolje obranio.



Ipak, Obala Bjelokosti je do kraja utakmice uspjela zabiti počasni pogodak. Tiote je u 79. minuti ubacio loptu u šesnaesterac, a Drogba glavom zabio za 3:1.

  • Nakon dvoboja Keite i Kake na terenu je došlo do gužve

Susret se u posljednjim minutama naelektrizirao nakon što se Keita zaletio u Kaku koji mu je 'namjestio' lakat, zbog čega je brazislki fantazista dobio drugi žuti karton u tri minute, odnosno crveni te neće moći nastupiti u posljednjem kolu skupine protiv Portugala.

Brazil se nalazi na vrhu ljestvice skupine G sa šest bodova, Portugal i Obala Bjelokosti imaju po jedan, dok Sjeverna Koreja, koja dvoboj 2. kola protiv Portugala igra u ponedjeljak, nema bodova.

Brazil - Obala Bjelokosti
Udarci: 12 - 10
Udarci izvan okvira: 6 - 6
Udarci u okvir: 6 - 4
Korneri: 4 - 3
Zaleđa: 0 - 2
Prekršaji: 17 - 23
Žuti kartoni: 1 - 3
Crveni kartoni: 1 - 0
Posjed lopte: 56 posto - 44 posto
Net.hr