VIDEO  Stoke City eliminirao Arsenal

fa cup, Arsenal
Topnici su razočarali svoje navijače, odigrali lošu utakmicu i potpuno zasluženo doživjeli sudbinu Liverpoola i Manchester Uniteda, koji su svoje nastupe u FA kupu također završili u ranoj fazi natjecanja.

Menadžer Stoke Cityja Tony Pulis potajno se nadao da njegova momčad na Britanniji može iznenaditi Arsenal i izboriti plasman među 16 najboljih momčadi FA kupa. Topnicima u sljedeća dva tjedna slijedi niz iznimno bitnih utakmica u utrci za naslov prvaka (Aston Villa, Manchester United, Chelsea, Liverpool) i bilo je logično za očekivati da će se štedjeti u susretu manjeg značenja.

Pulisove želje postale su stvarnost nakon 90 minuta u kojima je domaćin nadigrao jednu od vodećih momčadi Premiershipa i potpuno zasluženo se plasirao u osminu finala. Eduardo da Silva utakmicu je počeo s klupe, a u igru je ušao tek u 67. minuti kao dio trostruke zamjene, no pomoći Arsenalu ipak nije bilo.

Već nakon 70 sekundi igre Stoke City je došao do vodstva, i to nakon još jednog neugodnog i nevjerojatno opasnog ubačaja rukom Roryja Delapa. Specifičnim izvođenjem auta Delap je pronašao Ricarda Fullera, a ovaj glavom pogodio gornji lijevi kut Arsenalova gola.

Ni nakon primljenog pogotka Arsenal nije pronalazio igru kojom bi slomio domaćina. Igrali su slabo, ali su do izjednačenja ipak došli četiri minute prije kraja. Slobodan udarac na rubu šesnaesterca kratko je izveo Cesc Fabregas, a Denilson uz nešto sreće i odbijenu loptu pogodio donji desni kut.

Stoke City se se ravnopravno nosio s Topnicima i često prijetio upravo ubačajima Roryja Delapa, a u 78. minuti došli su do pogotka iz igre. Desnom stranom probio se Mamadi Sidibe, ubacio za Fullera koji je viši od Sola Campbella i donosi novo vodstvo domaćinu.

Arsenal je potom krenuo po pogodak, no četiri minute prije kraja utakmice njihova je obrana još jednom kapitulirala. Ovaj put opasnost je došla s lijeve strane, Matthew Etherington je ubacio prizemnu loptu za Deana Whiteheada, a ovaj neometano pogotkom za 3:1 Stoke Cityju osigurao osminu finala.

1:0 Ricardo Fuller

1:1 Denilson

2:1 Ricardo Fuller

3:1 Dean Whitehead
sportnet