VIDEO  Stanićeva bomba izabrana u top20 desetljeća!

Engleska liga, Mario Stanić, Dinamo

Vodeći engleski tabloid The Sun izabrao je dvadeset najboljih pogodaka desetljeća u Premier ligi, a među njima se našao i onaj našeg Marija Stanića! I to ne negdje pri kraju već na petom mjestu! Najbolji pogodak je onaj koji je Bergkamp zabio Newcastleu, što i ne čudi jer je apsolutno nevjerojatan čak i nakon pto ga pogledate nekoliko puta zaredom.

No, Stanić je priča koja nas najviše veseli. Bilo je to davne 2000. godine, točnije 19. kolovoza. Super Mario debitirao je za svoj novi klub, londonski Chelsea, i protiv ljutog rivala West Hama postigao pogodak kojeg se prisjeća svaki pravi navijač Bluesa.

Primio je loptu na otprilike četrdesetak metara od protivničkog gola, podigao je u zrak, tehnicirao koljenom u trku, a onda prije nego je pala na travnjak, opalio loptu svom snagom u protivničke rašlje. Komentator je 'poludio' kad je lopta završila u mreži, a mediji su pogodak nazivali čudom, te prognozirali veću karijeru Staniću nego što je na kraju bila - na Otoku. Inače, Chelsea je u spomenutoj utakmici slavio 4-2.

Kao što smo spomenuli, Bergkamp je majstorijom, koju morate vidjeti jer se ne može opisati riječima, zaslužio prvo mjesto, a u top10 su se našli još velikani kao Henry, Zola, Di Canio, Cristiano Ronaldo...