VIDEO  Sjajni Modrić i ludi Gomes sredili Arsenal!

Nevjerojatna pobjeda momčadi Harryja Redknappa, koju gotovo nitko nije očekivao osim navijača Tottenhama. Pogotovo nakon blijedog izdanja u polufinalu FA Cupa protiv Portsmoutha. Samo trijumf nad najljućim gradskim suparnikom Arsenalom ostavljao je Tottenham u igri za Ligu prvaka i Spursi su sjajno odgovorili na taj izazov.

Od čak četvorice hrvatskih reprezentativaca koji igraju u ova dva kluba, po travnjaku White Hart Line je trčao samo Luka Modrić. Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar nisu bili ni na klupi, dok je Eduardo 'iz prvog reda tribina' (čitaj: klupa za rezerve) gledao svih 90 minuta velikog sjevernolondonskog derbija.



Tottenham je poveo sjajnim golom debitanta u bijelom dresu Dannyja Rosea, koji je u 10. minuti volejčinom izvan šesnaesterca zakucao loptu pod gredu gostujućih vrata. U prvom dijelu Arsenal je dominirao, a Spursi su prijetili iz kontre. Jednu takvu je propustio i Modrić, kojem se Almunia bacio u noge kako bi spriječio pogodak.



I na otvaranju drugoga poluvremena domaćini su došli do gola. Jermain Defoe je u 47. minuti vrhunskim proigravanjem gurnuo u mat-poziciju Garetha Balea, koji je samo plasirao loptu u Arsenalovu mrežu.

Tada je počela viktorija na vrata Tottenhama, gosti s Emiratesa su tijekom utakmice prema suparničkim vratima uputio čak 23 udarca, no čudesni Heurelho Gomes je bio sjajno raspoložen i i u samoj završnici je trima fenomenalnim obranama sačuvao pobjedu domaćina.



Tek u 85. minuti ga je uspio probiti Nicklas Bendtner, no taj gol nije bio dovoljan Arsenalu, koji se ovim porazom sasvim udaljio o borbe za titulu prvaka. Navijača Spursa će ove noći tako slaviti prvi trijumf nad Topnicima u prvenstvu još od 1999. godine

Prvenstveni dvoboj u Birminghamu odigrali su Aston Villa i Everton, a susret je završio 2:2. Gosti su dva puta vodili golovima Tim Cahilla (23, 74), no Villa je izvukla bod zahvaljujući strijelcima Gabrielu Agbonlahoru (72) i Philu Jagielki (90 - autogol). U sudaru dvaju davljenika Wigan i Portsmouth su odigrali bez golova.
Net.hr