VIDEO  Rusi napali Torcidu, šest navijača završilo u bolnici

napad, Torcida, St. Peterburg, Hajduk, Torcida, zenit, Torcida, BBB, poruka

Nakon što su doletjeli u zračnu luku Pulkovo svojim čarter letom iz Splita u srijedu predvečer krenuli su autobusima ka svome odredištu. Kad je prvi autobus s navijačima i turistima došao u hotel, pred recepciju dogodio se incident. Bila je to klasična “čeka”, pred recepcijom, kako nam pričaju, zaskočili su ih ruski navijači, fizički ih napali, udarali, oteli im bubnjeve.

U tom metežu petnaestak navijača Hajduka su ozlijeđeni, od čega su šestorica morala u bolnicu, najviše zbog šivanja uslijed ozljeda arkada, te zbog jakih udaraca u čeljust, jedan i zbog snimanja glave, a jednome je bengalkom ozlijeđeno koljeno. Ostali, kojima nije trebala veća medicinska skrb uglavnom su natučeni. Nakon incidenta pripadnici domaće specijalne policije otvoreno su priznali torcidašima kako su “navijači Zenita strah i trepet Rusije”.

Skupina navijača koja je doletjela u svom turističkom aranžmanu čarter letom smještena je u hotelu “Dostojevski” i to su ruski navijači očito dobro znali kad su im pripremili tako vatren doček. Čudno kako se policija nije unaprijed pripremila... Epilog incidenta pred recepcijom hotela “Dostojevski”su šestorica navijača Hajduka na bolničkoj obradi, desetak lakše ozlijeđenih, navodno su bubnjevi oteti, ali su vrijedni Torcidini transparentni u žestokom okršaju sačuvani, tako glase informacije s poprišta bitke.

- Zapravo su se dogodile dvije tučnjave. U prvoj su navijači Zenita napali naše simpatizere na recepciji hotelu, i tu je nastradalo nekoliko naših ljudi, koji imaju u prosjeku 20 do 40 godina. Drugi incident je bio puno veći, njih stotinjak je napalo 30-ak naših ispred jedne mjenjačnice koja je bila udaljena stotinjak metara od hotela. Bacali su baklje, a mi smo se branili koliko smo mogli i uspjeli se probiti do hotela. Ubrzo su došli specijalci i brzo se sve smirilo. Najvažnije je da nitko nije ozbiljnije ozlijeđen, tek je nekoliko naših završilo na šivanju - rekao je Žan Ojdanić za HTV.

 

izvor: slobodna dalmacija