VIDEO  Real pregazio Real, kakva majstorija Ronalda!

Real Madrid

Nogometaši Real Madrida pronašli su način kako olakšati 'patnje' svojih navijača zbog Barceloninog osvajanja povijesne, šeste titule u 2009. godine.

I dok su Ibro, Messi, Henry, Iniesta, Xavi i ostali slavili naslov klupskog prvak svijeta, Los Blancosi su na stadionu Santiago Bernabeu gazili svojeg imenjaka – Real Zaragozu.

Golijadu madridskog kluba otvorio je Gonzalo Higuain već u trećoj minuti, pogodivši iskosa s lijeve strane u suprotni vratarev kut, a iz gotovo identične pozicije vodstvo Kraljevskog kluba je u 26. minuti podebljalo Rafael van der Vaart.

 

Samo dvije minute kasnije Nizozemac je iskoristio neodlučnost u gostujućoj obrani i zabio svoj drugi gol na utakmici, da bi Realovu rapsodiju u prvom poluvremenu zaključio Higuian pravom majstorijom. Argentinac je leđima prihvatio loptu, prevario čuvara i lobom prebacio Zaragozinog čuvara mreže.

Njegov potez, međutim, nije ni do koljenama minijaturi koju je početkom drugoga dijela izveo Cristiano Ronaldo. Portugalac je u gostujućem šesnaestercu na malo prostoru okrenuo trojicu suparničkih igrača i poslao ih po po ćevape, te potom preciznim udarcem pogodio nebranjenu mrežu.

Ronaldu je to bio sedmi gol sezone, Higuain je na brojci 10, a konačan rezultat susreta na Santiago Bernabeu poistavio je Karim Benzema svojim peti pogotkom u Primeri. Hrvatski nogometaš Marko Babić nije bio u kadru Zaragozine momčad.

Athletic Bilbao je na svom terenu pobijedio Osasunu 2:0, a strijelci za baskijsku momčad bilu su Yeste (1) i Llorente (17), kojem je to bio četvrti pogodak ove sezone.

Veliko iznenađenje pripredio je Getafe koji se osladio punim plijenom na vrućem Sanchez Pizjuanu. Sevilla je jedan od najopasnijih domaćina u španjolskom prvenstvu, ali ovoga puta nije imala lijeka za Roberta Soldada, koji je golovima u 12. i 33. minuti donio pobjedu gostima. Negredo je u 51. minuti samo ublažio poraz Seville koji je izgubila 1:2.


Net.hr

piše: Željko