VIDEO  Poslastica u Londonu Arsenal - Barcelona 2:2, Interu minimalna pobjeda

Liga prvaka, Arsenal, newcastle, Arsen Wenger legenda Arsenala, boro primorac, Arsenal
ARSENAL – BARCELONA 2:2
0:1 Ibrahimović (46')
0:2 Ibrahimović (59')
1:2 Walcott (69')
2:2 Fabregas (84' - 11m)

Domaćin je u utakmicu, u kojoj je tražo pobjedu za koliko-toliko mirniji uzvrat u Barceloni, ušao s važnim kotačićem, Cescom  Fabregasom. Trener gostiju pak uslišao je želju bivšeg idola Arsenalovih navijača, te je Thierry Henry ostao na klupi. Na žalost hrvatskih navijača, na istoj je poziciji bio i naš reprezentativac Eduardo.

Suprotno očekivanjima, početak utakmice na Emiratesu u potpunosti je pripao gostima i pravo je čudo kakov već nakon 15-tak minuta nisu imali vodstvo od barem dva, tri pogotka. Naime, velike su prigode imali Busquets i Messi, dok se za Ibrahimovićevu može reći da je i stopostotna. Ipak, Almunia je na Arsenalovim vratima radio čuda i uspješno zaustavljao sve pokušaje gostiju, a u tom ih je period bilo šest.

Domaćini su prvi put Valdesu zaprijetili tek u 23. minuti, ali Nasrijev je udarac otišao pokraj gola gostiju.

Osim što je njegova momčad teško parirala prvaku Europe, Wenger je imao problema i s ozljedama. Naime, već do 40. minute morao je mijenjati Aršavina i Gallasa, te mu je za promjene u igri ostalo malo manevarskog prostora. Ipak, Bendtner je do kraja prvog dijela uspio vratiti nadu Arsenalovim navijačima te je u dva navrata zaprijetio Valdesu.

I sve što je Ibrahimović promašio u prvom djelu, naplatio je u prvim sekundama drugog dijela. Naime, odličnmo je iskoristio dugačko proigravanje te je iz prve uputio loptu preko istrčalog Amunije i zabio za vodstvo Barcelone 0:1. Bio je to i njegov prvi gol na Otoku.

Taj je pogodak utišao tribine Emiratesa, ali mogli su se domaći navijači veseliti već u 53. minuti. No, Bendtnerov udarac s tri metra, Valdes je uspio zaustaviti, tako da od slavlja ipak nije bilo ništa.

Novi šok Arsenalovim navijačima stigao je u 59. minuti, a strijelac gola za 0:2 ponovno je bio Šveđanin Ibrahimović, koji je efektno zabio desnom nogom pod vratnicu Almunijina gola. Pokušao je Wenger u posljednjom promjenom (ušao je Walcott) razdrmati svoju momčad. Mladi je napadač već u prvom kontaktu s loptom stigao pred Valdesa, a u 69. minuti pogodio je i mrežu za 1:2. 

Naravno, tim pogotkom Arsenalu je stigao novi impuls, ali vrlo brzo Messi je bio uprigodi za povećanje vodstva. U 78. minuti Emirates je zapljeskao Henryju, kojeg je Guardiola ipak poslao u vatru protiv bivšeg kluba.

Taj se Guardiolin potez nije pokazao baš mudrim jer mogao je gostujući trener zatvoriti utakmicu, no želio je Guardiola atraktivnost i dalje. A taj mu je potez u 84. minuti stigao na naplatu. Puyol je prekršajem zaustavio Fabregasa, za što je sudac pokazao na bijelu točku ali i kapetanu Barcelone crveni karton, a Barcino dijete - Cesc uspio je poentirati za konačnih 2:2.


Inače, Barcelona i Arsenal do ovog su dvoboja u Ligi prvaka igrali tri puta, a Barca je imala dvije pobjede. Najvažnija je svakako bila u finalu Lige prvaka 2006. godine u Parizu. Nakon ovog ogleda, ćini se da je Barcelona još jednom u prigodi zaustaviti Arsenal.

Uzvratna je utakmica na rasporedu 6. travnja u Barceloni.

INTER – CSKA 1:0
1:0 Milito (65')

Iako u šoku zbog bombaškog napada, moskovski CSKA stigao je u Milano s nadom u još jedno iznenađenje. Naravno, bili su Rusi svjesni da će do njega stići izuzetno teško, odnoso samo ako im se posreći jer Inter je, bez obzira na manju krizu u talijanskom prvestvu, apsolutni favorit ovog dvoboja. A tako je i krenuo u ovu utakmicu.

U četvrtoj minuti Akinfejevu je zaprijetio Sneijder, a u desetoj i Eto'o, dok su se gosti prema Juliju Cezaru prvi put uputili u 14. minuti, preko Aldonina. Potom su gostima zaprijetili Stanković i Pandev, ali rezultat se nije mijenjao. Sredinom poluvremena, gosti su uspostavili ravnotežu na igralištu te su prijetili preko Krasića i Mamaeva, dok je najveću prigodu ipak imao Ignaševič.

Završnica prvog dijela, u kojem su domaćini ipak postali svjesni da im pred uzvrat treba barem mala prednost, opet je pripala Interu, a velike su prigode propustili Stanković, Pandev i Eto'o.

Drugo poluvrijeme bilo je čak i mirnije nego prvo, a prvu prijetnju gledatelji na Meazzi vidjeli su od strane gostujućih igrača. Ipak, pokušaji Mamaeva i Aldonina nisu bile opasne po Cesara. Za inter su prigode stvorili Sneijder i Stanković, dok je prednost Interu donio Diego Milito u 65. minuti. Argentinac je preciznim udarcem, nakon odlične asistencije Sneijdera, s 18 metara matirao Akinfejeva.

Do kraja dvoboja domaćini su pokušali povećati vodstvo, ali Akinfejev je bio uspješniji od Cambiassa, Stankovića i Sneijdera pa se rezultat više nije mijenjao.

Uzvrat je u Moskvi 6. travnja.

tportal.hr