VIDEO  Pogledajte kako se Ameri sprdaju s ostatkom svijeta!

Pomalo škrte i tvrde utakmice SP-a u Južnoj Africi novi su razlog za američku sprdnju nad najvažnijom sporednom stvari na svijetu (osim u SAD-u naravno).

Japan i Paragvaj odigrali su tvrdu i tešku utakmicu za gledanje. Nakon 120 minuta bilo je 0:0, a prilika i nije bilo baš previše. Odluka je pala nakon jedanaesteraca u kojima je Paragvaj s 5:3 izborio prolaz u četvrtfinale SP-a, prenosi net.hr.

Sva ta događanja iz Južne Afrike prate se diljem našeg planeta pa tako i u Americi, koji 'na volej' dočekuju ovakve rezultate. Zašto? Zato što je njima nogomet tek jedan od ostalih sportova koji se prate s pomalo posprdnim načinom. Nogomet je ipak miljama daleko od košarke, hokeja i bejzbola koji su tamo mega popularni sportovi.



Tako se poznati američki komičar Jimmy Kimmel u svom showu čudi kako netko uopće može gledati utakmicu kojoj je rezultat nakon 120 minuta i dalje 0:0, a kao Play of the Day izdvojen je prekršaj jednog paragvajskog braniča?! Naravno, Amerima je to urnebesno smiješno...



Nekoliko dana ranije našalio se s Englezima i otkrio pravi razlog zašto suci nisu priznali Lampardov pogodak, apelirajući na tehnologiju koja u sportu u Americi - ne dopušta takvu nepravdu.

Nakon što su se video isječci pojavili na popularnom YouTubeu odmah je nastala žestoka rasprava navijača diljem svijeta. Najviše su se istaknuli, naravno, Englezi i Amerikanci. Otočanima i dalje nije jasno zašto u SAD-u nogomet i dalje nazivaju soccer, te da je bejzbol sport za 'tetkice'. Dok Ameri uzvraćaju kako je nogomet također sport za mekušce i da je pravi football - onaj njihov, American football. Njima je nogomet kao nogomet ravan - baletu!


Net.hr|N.Z.