VIDEO  Ovo su 'huligani' koji prijete Zagrebu!

Gotovo kao po nekom nepisanom pravilu, na veliki Dinamov dan, nadamo se i povijesni, opet se priča o nasilju, kretenima, ozlijeđenima i kaznama. Skupina od tridesetak Bad Blue Boysa 'proslavila' je Zagreb jednim od najjadnijih napada u povijesti navijačkih obračuna, i to po mjerilima pravih navijača Dinama koji su u ponedjeljak navečer osudili akciju tih nazovi frajera izgubljenih u općehrvatskoj i osobnoj mentalnoj patnji.

Podsjetimo, hrvatska i grčka policija su na preporuku UEFA-e zabranile navijačima obaju klubova odlazak na gostovanja zbog velikog rizika od nereda. U Zagreb nisu došli oni ozloglašeni grčki huligani koji su na dan prve utakmice Europske lige između PAOK-a i Dinama po Solunu tražili Bad Blue Boyse. Grčka 'delegacija' više je sličila na skupinu 'japanskih' turista koji su po prvi puta u životu posjetili Hrvatsku naoružani kamerama i fotoaparatima.

Potvrđuju to i snimke iz aviona i zapaljenog autobusa. Uglavnom naši 'heroji' su te grčke izletnike dočekali kamenjem i bakljama u akciji k'o iz partizanskih filmova. Sreća je da nitko nije ozbiljnije stradao, poginuo ili izgubio oko, da se autobus nije sasvim zapalio, ili da netko od Zagrepčana nije doživio prometnu nesreću na križanju SR Njemačke i Avenije Dubrovnik Ovoga puta je prošlo sretno, ali opet ostaje gorak okus. Žrtve su i grčki navijači, i građani osramoćenog Zagreba, i policija, i vatrogasci, i Hitna pomoć, i slavna, uvijek zatrpana Trauma u Draškovićevoj ulici, koja se u ponedjeljak morala boriti s tri pacijenta više. Ipak, najveće su žrtve zapravo tridesetak zbunjenih 'zagrebačkih mališana', koji da ih sada pitate zašto su htjeli tako jako ozlijediti goste iz 'zemlje sunca i vina' vjerojatno ne bi ni sami znali.

Priopćenje građanske inicijative 'Zajedno za Dinamo'

"Dan prije najvažnije utakmice našeg kluba, dogodila su se dva incidenta koje najoštrije osuđujemo. Divljački napad na autobus s grupom navijača PAOK-a je apsolutno neprihvatljiva pojava, naročito za Grad Zagreb, kulturno, sportsko i društveno središte Hrvatske. Jedan od ciljeva ove inicijative je i borba protiv nasilja koja prati nogometne utakmice i nadamo se da se ovakve pojave neće ponavljati u budućnosti. Osim fizičkog nasilja, osuđujemo i svako verbalno nasilje. Stoga i ono koje je demonstrirao gospodin Zdravko Mamić gostujući na live chat-u gol.hr portala. Zapanjujuće je da iz usta dužnosnika kluba čiji se trener s pravom žali na verbalne napade, danas moguće čuti riječi poput "neautohtoni, plaćenici, rušitelji" za grupu članova kluba koji traže poštivanje Statuta, zakona, kao i financijsku transparentnost. Svim navijačima i simpatizerima Dinama želimo što manje ovakvih ispada pojedinaca, i što više zadovoljstva tijekom i nakon sutrašnje utakmice. Za sport čist od nasilja i vrijeđanja, za uređen klub bez nezakonitosti!".

preuzeto: Net.hr/T.Hrga