VIDEO  Neredi na utakmici između Birminghama i Aston Ville

Birmingham je pobijedio s 2-1, a nakon utakmice su se navijači Birminghama u velikom broju probili na igralište. Trenutak u kojem su se odlučili na takav potez i bacanje baklji prema prema fanovima Aston Ville i preko ljudskog zida koji je stvorila interventna policija, koja se u tren postrojila na travnjaku, baš i nije bio idealan, piše nacional.hr.

Ranije istog dana su princ William, David Beckham i premijer David Cameron pokušali na predstavljanju engleske kandidature za organizaciju Svjetskog prvenstva 2018. godine FIFA-ine dužnosnike u Zürichu šarmirati i uvjeriti kako je baš Engleska idealan kandidat za domaćinstvo Mundijalu za osam godina.

Scene na St. Andrews stadionu vjerojatno nisu baš ono što su imali na umu u svojem predstavljanju, iako se može pretpostaviti da događaji u Birminghamu neće utjecati na izglede Engleske za osvajanjem domaćinstva SP-u 2018. godine.

U svakom slučaju, bacanje baklji na teren i trganje stolica od strane navijača Aston Ville podsjetile su englesku javnost na navijački pokret 80-tih godina prošlog stoljeća. Policija je netom nakon utakmice uhitila petoricu navijača.