VIDEO  Mourinho uništio Messija i nokautirao Barcu

Malo je koji nogometni zaljubljenik uoči prvog polufinalnog dvoboja Intera i Barcelone mogao zamisliti da će prvak Italije razmontirati nabolju momčad svijeta i branitelja naslova europskog prvaka, pogotovo nakon vodstva katalonskog velikana, no upravo se to dogodilo u prvih 90 minuta borbe za finale Lige prvaka u kojem je domaćin slavio sa 3:1.

Prvu veliku priliku za pogodak Inter je imao u 17. minuti kada je Eto'o gađao s vrha šesnaesterca, Valdes kratko odbio, a na loptu je natrčao Milito i potpuno neometan iskosa s lijeve strane pucao pored vrata.



Kazna za njegov promašaj stigla je vrlo brzo i samo dvije minute kasnije Barcelona je došla do vodstva. Maxwell je probio lijevu stranu i savršeno pronašao Pedra u srcu Interovog šesnaesterca, a ovogodišnje otkriće Barçe je preciznim udarcem matiralo vratara Cesara.

Milito je i u 27. minuti bio u fantastičnoj šansi, nakon asistencije Pandeva, ali je ponovno pucao pokraj gola. Ipak, Mourinhova momčad vratila se u život u dvije minuti kasnije nakon dobre akcije Maicona, Eto'a i Milita, a lopta je na kraju došla do potpuno samog Sneijdera, koji je s lijeve strane pogodio mrežu nemoćnog Valdesa.



Inter je veliku terensku nadmoć materijalizirao novim pogotkom nakon samo tri minute igre u drugome poluvremenu kada je Milito sve pripremio za strijelca Maicona, koji je s par metara pogodio mrežu Barcelone.



Najbolji igrač svijeta Lionel Messi je na stadionu Giuseppe Meazza bio neprepoznatljiv i svoj prvi udarac prema protivničkom golu uputio je u 53. minuti, no Cesar nije imao nikakvih problema s hvatanjem lopte.



Rastrčani Milito je u 61. minuti konačno pronašao put do mreže. Ubacio je Eto'o, glavom je loše odigrao Sneijder, no lopta je ipak prevarila Valdesa i pala točno na glavu Argentinca, koji se s metar udaljenosti samo naklonio i zabio za 3:1.

Uzvratna utakmica igra se sljedeće srijede (28. travnja) na Camp Nou.

Net.hr