VIDEO  - Montolivo: Pokradeni smo; Prandelli: Propustili smo udvojiti pomoćnog suca

Podsjetimo da je Bayern pogotkom iz zaleđa u 89. minuti svladao na svojoj Allianz Areni sastav iz Firence 2:1, te si tako omogućio nešto lakši uzvrat 9. ožujka.

"Odigrali smo točno onako kako smo htjeli, ali je upravo žalosno vidjeti da se ovakve stvari mogu događati u završnoj fazi Lige prvaka. Čak sam i ja s klupe za pričuve vidio da je bilo zaleđe. Frustrira način na koji smo pokradeni", kazao je 25-godišnjak.

"I dalje smo u prilici izboriti se za nastavak natjecanja, no mogli smo biti i u boljoj", zaključio je Montolivo.

Prandelli: Propustili smo udvojiti pomoćnog suca

Trener Cesare Prandelli nabrojao je tri sudačka prekida koja su, tvrdi, iskrojili Bayernovu 2:1 pobjedu u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka.

"Sve smo dobro napravili. Jedino što smo propustili bilo je udvojiti pomoćnog suca", sarkastično je prokomentirao Prandelli, a potom u ozbiljnijem tonu nabrojao ono što smatra sučevima pogreškama:

"Massimo Gobbi je nepravedno isključen, Mirsolav Klose je trebao dobiti crveni karton za svoj start, a dobili smo i gol iz nedozvoljene pozicije."

Gobbi je isključen nakon što je laktom udario Arjena Robbena i srušio ga na travnjak, premda bi se moglo reći i da je Nizozemac utrčao ravno u njega. Nekoliko trenutaka kasnije Klose je dobio samo žuti karton nakon grubog starta na gležanj strijelca Krøldrupa, a potom je iz preočitog zaleđa iskoristio u 66. minuti ukazanu mu priliku za igrom. Tada je, naime, na travnjaku zamijenio Maria Gomeza.

"Kada 25 minuta igrate s desetoricom i kada se truditi i borite, onda želite da to bude i naplaćeno. Bili smo sjajni, igrali smo kao da možemo izbaciti Bayerna, a sada ćemo tu vjeru usmjeriti prema uzvratu", zaključio je Fiorentinin trener.

Tekst: Totalsport