VIDEO  Mamić urlao 'Je** ti Joca Amsterdam mater!'

'Je** ti Joca Amsterdam mater, pi** ti materina balava, nepismena, đubre jedno smrdljivo. Ti mene uspoređuješ s Jocom Amsterdamom, je** ti on mater', divljao je Mamić dok su svi u sobi šutili u šoku.

Počelo je više nego mirno. Na početku presice, Zdravko Mamić je pročitao službeno klupsko priopćenje u četiri točke u kojem je potvrdio da je Zoran Mamić bio na razgovoru zbog sporne utakmice Dinama i Hajduka, ali u svojstvu svjedoka.



"Pogledajte vi, ovo! Pogledajte ovo", počeo je Maminjo pokazujući naslovnicu Sportskih novosti čitajući naglas naslov "Zoran Mamić, suci i mafija izlažirali finale Kupa".

"U kakvom to mi društvu živimo, recite vi meni? Pogledajte vi ovo! Na osam stranica! Ja pozivam državno odvjetništvo da pročešljaju poslovanje EPH i borit ću se svim sredstvima za to. Tražim kao građanin da mi se redovno daju izvješća što se to provelo od istraga u EPH poduzeću, od privatizacije i poduzeća koje je EPH kupio. Naravno da ću se konzultirati s odvjetnicima i izvući ću sve na površinu, što je s tom firmom koja ništa ne radi nego godinama mene ruši", rekao je Mamić, a tada se dogodio divljački ispad kakav nije imao od zloglasne presice na travnjaku maksimirskog stadiona prije dvije godine, prenosi net.hr.



Mamić se okrenuo novinaru Večernjeg lista Igoru Flaku i počeo ga vrijeđati.

"Je** ti Joca Amsterdam mater, pi** ti materina balava, nepismena, đubre jedno smrdljivo, Je** ti Joca Amsterdam mater. Ti mete uspoređuješ s Jocom Amsterdamom, Je** ti on mater", nekontrolirano je divljao Mamić dok su svi u sobi šutili u šoku.

Nekoliko minuta kasnije jedan je kolega stao u obranu izvrijeđanog večernjakovca.

"Nije u redu da tako našeg kolegu blatite, ovo su pregrube riječi, mi da smo pravi novinari gospoda, svi bi se ustali i otišli odavde. Mislim, stvarno si ga izvrijeđao, ne ulazim koliko si u pravu jer nisam čitao, ali...", rekao je kolega, a Mamić odgovorio.

"Ja se mogu s tobom složit. Ti kažeš 'na javnoj sceni'. Je li na javnoj sceni i svakodnevno pisanje? Na kojoj javnoj sceni da se ja izborim za svoje ljudsko dostojanstvo? Jedno je demokracija, jedno je sloboda, ali nemate vi pravo, niste zaštićena biljka, Kako da se branim od svega ovoga. Ja imam troje djece, od toga dvoje maloljetne. Jel ja, Branko Stipkoviću, igram nogomet? I vi glupi i nepošteni hoćete od mene pametnoga napraviti budalu. Ajde k'o muškarci recite ovako kao ja što sam rekao ovom Flaku, budite muškarci, a ne iza leđa samo pisat, hoćete me živoga u grob potjerat.

net.hr