VIDEO  Klasnić ponovio zabio odlučujući zgoditak, Kaliniću 90 minuta

IVAN KLASNIĆ

Najprije je, u 64. minuti, asistirao ubacivši loptu s krila za strijelca, Korejca Leeja Chung-Yonga. Nakon što su gosti izjednačili pet minuta kasnije preko Alessandra Diamantija, Klasnić je u 77. iz blizine pogodio za 2-1 vodstvo domaćih. Bio je to njegov peti prvenstveni pogodak, treći u posljednjim dvama kolima, te četvrti u posljednjim četirima. U 83. minuti hrvatski je reprezentativac izašao iz igre, a domaći su nakon toga, u 88. minuti, potvrdili pobjedu golom Garyja Cahilla.

Zapaženu je partiju odigrao Nikola Kalinić. Prvu je premierligašku utakmicu u karijeri počeo od prve minute, te je odigrao do kraja. Nažalost po 21-godišnjeg Splićanina, njegov je Blackburn izgubio kod Birmingham Cityja 2-1. Domaći su došli do 2-0 vodstva lijepim golovima svog centarfora Camerona Jeromea, dok je konačan rezultat u 69. minuti postavio Ryan Nelsen. Da nije on, loptu bi iz neposredne blizine, nakon izvedenog prekida, u mrežu gurnuo Kalinić.

Hrvatski je nogometaš svejedno odigrao angažiranu i dobru utakmicu. Trudio se, napravio čak šest prekršaja, da bi u samoj završnici, u drugoj minuti sudačke nadoknade, nakon ubacivanja iz kornera iz neposredne blizine nesretno glavom pogodio vratnicu. Moglo je završiti 2-2, ali je moglo završiti i 3-1, obzirom da je vratar Blackburna Paul Robinson spriječio nekoliko sjajnih prigoda domaćih iz kontranapada pretkraj dvoboja.

Manchester United na Old Traffordu je pobijedio Wolverhampton 3-0 (12. gol u sezoni za Waynea Rooneyja), dok je Aston Villa do nova tri boda došla na gostovanju kod Sunderlanda. Slavili su igrači Martina O'Neilla 2-0 golovima Capellovih reprezentativaca, Emilea Heskeyja i Jamesa Milnera.

Premiership, 17. kolo:

Sunderland – Aston Villa 0-2 (Heskey 24, Milner 61)

Bolton – West Ham 3-1 (Lee 64, Klasnić 77, Cahill 88 /Diamanti 69)

Birmingham – Blackburn 2-1 (Jerome 12, 48 / Nelsen 69)

index.hr

piše: Željko