VIDEO  Juniori Zrinjskog u finalu Kupa BiH

Prvu utakmicu mladi Plemići odigrali su na stadionu pod Bijelim Brijegom koju su izgubili rezultatom 1:2. Na uzvrat su momci trenera Zadre otišli svjesni da su kvalitetniji od svoga protivnika, što su na kraju i dokazali pobjedom od 2:0 koja ih je i odvela u finale kupa.

Uspjeh je tim veći što trener Zadro nije mogao računati na najboljeg strijelca juniorske lige Barišića koji ima pljuskavice, te Rozića koji je povrijeđen, a na ovu utakmicu koristio je usluge četvorice nogometaša iz kadetske kategorije. Plemići su poveli rezultatom 1:0 pogotkom Drežnjaka u 23 minuti utakmice i taj rezultat je stajao na semaforu do 92 minute kada je Sesar postigao drugi pogodak za Zrinjski.

HŠK ZRINJSKI: Barać, Mustapić (od 83. Perić), Šiljeg, Arežina, Kožulj, Sesar, Drežnjak (od 77. Ereiz), Salković (od 83. Babić), Vlaho (od 90+ Ćubela), Miličević i Martinović. Trener: Dario Zadro.

U finalu se mladi Plemići sastaju sa FK Sloboda iz Tuzle. Prva utakmica igra se u Tuzli 20. 04. sa početkom u 16:30, a revanš je u Mostaru, 11.05 u 17 sati.

zrinjski.info