VIDEO  Hajduk nakon 16 godina u skupini Europske lige!

Hajduk, Torcida, Hajduk, Hajduk, Hajduk, kup uefa, Hajduk, Hajduk, NK Zagreb, Josip Šimunić, Hajduk, Hajduk, Europska liga, skonto

A tko će ih tamo dočekati doznat ćemo  u petak u 13 sati kada će u Monte Carlu biti izvučena kuglica s Hajdukovim imenom.

 


No susret protiv Uniree željeti će zaboraviti baš svi. Ponajprije igrači a premda zvuči ružno, prava je sreća što gledatelji nisu imali priliku uživo pratiti zbivanja sa stadiona Steaue gdje je Bijelima trebalo 88 minuta za stvoriti pravu priliku iz koje su u konačnici, i zabili.

 

 

A početak utakmice - kao iz horor filma. Već nakon minute i pol Unirea je povela! Bilasco je uspio nadmudriti Subašića nakon što je prethodno Jurica Buljat izgubio loptu te su domaći iz ničega došli do vodstva. Opasno su živjeli "hajduci" u prvih petnaestak minuta; pogodili su Rumunji i gredu.

 


No, nakon početnog nesnalaženja uspjeli su se igrači Hajduka sabrati, uspostaviti kakvu-takvu terensku ravnopravnost a u 40. minuti moglo je biti nezgodno za Unireu. Ibričić je pronašao Anasa Sharbinija koji je došao do kaznenog prostora domaćih no njegov udarac "ostaje" u bloku.

 


Nastavak donosi identičnu situaciju; Bijeli niti ne pokušavaju napasti, zabiti pogotak već su prvenstveno koncentrirani na kraćenje vremena. Loptu šalju što dalje od Subašićevih vrata a postalo je i gore nakon što je u 65. minuti Brkljača zaradio drugi žuti karton te morao ranije pod tuš.

 


Kreće Unirea po novi pogotak, napadaju iz svih pozicija ali obrana Splićana napokon radi svoj posao. Devet minuta prije kraja Maftei brutalno ruši Ibru, zarađuje izravni crveni karton i u posljednju dekadu se ulazi deset na deset.

 


I tada Hajduk počinje igrati! Potpuno se otvaraju, a to se isplatilo u 88. minuti kada  Vukušić trese mrežu Grigoria pobrinuvši se da njegova momčad ne uđe u skupine Europa lige, poražena.

 


Povijesni uspjeh Bijelih koji će nakon (pre)dugo vremena konačno imati priliku pokazati Europi koliko vrijede. Protiv kog će to dokazivati, znat će se sutra nešto poslije 13 sati.

GORAN KNEZOVIĆ

Foto: Ante Čizmić / CROPIX