VIDEO  Glupost godine: Pročitao krivi rezultat i izazvao kaos!

Fenerbahče bi pobjedom u posljednjem kolu protiv Trabzonspora osvojio naslov prvaka Turske, no momčad naših Drage Gabrića i Hrvoja Čale pokvarila im je planove. Fener je poveo u 14. minuti, a već u 23. gosti su izjednačili.



S takvim rezultatom Feneru je za osvajanje naslova trebalo da Bursaspor ne pobijedi Bešiktaš. No, do kraja u Istanbulu bilo je još sat vremena. Navaljivali su igrači Fenera na gol Trabzona kao kamikaze, ali nisu uspjeli doći do pobjede kojom bi sami riješili svoju sudbinu. Jedino što ih je na kraju moglo spasiti bio je pozitivan rezultat s utakmice Bešiktaš – Bursaspor.



Kad je službeni spiker objavio da je ta utakmica također završila remijem, počelo je slavlje na tribinama kakvo mogu napraviti samo Turci. Euforija je trajala nekoliko minuta kad se spiker, zapravo najveći tragičar ove bizarne utakmice, ponovno javio s ispravkom informacije.



"Dragi gledatelji, ispričavamo se, ali Bursaspor je zapravo pobijedio 2:1. Fenerbahče ipak nije prvak", otprilike je glasila nova informacija.

U tom je trenutku Bursaspor sa 75 bodova pretekao Fenerbahče koji prvenstvo završava s bodom manje – 74. Uslijedio je užas na tribinama, u samo par minuta navijači su iz ekstaze potonuli u očaj, a potom i u bijes koji je uzrokovao nerede, prvo na stadionu, a onda i na ulicama Istanbula.



Inače, Bursaspor nikad nije bio prvak Turske, pa je uspjeh poprilična senzacija, kako u Turskoj, tako i u europskim okvirima. Nevjerojatnu dominaciju Fenerbahčea, Bešiktaša i Galatasarayja prvi je prekinuo Trabzonspor, koji je skupio šest naslova od 1974. godine. Bursaspor je, uz naslov, zaradio i ulaznicu za elitnu Ligu prvaka.

Net.hr