VIDEO  Dinamo nadigrao i napokon pobijedio Hajduk!

Dinamo Hajduk, Dinamo, Hajduk, Hajduk, Dinamo, BBB, Torcida

Pobjednički gol zabio je kapetan Igor Bišćan i potvrdio naslov prvaka Hrvatske još jednim trofejom - četvrtim Superkupom za modre.

Dinamo - Hajduk 1:0 (0:0)
Zagreb. Stadion u Maksimiru. Gledatelja: 10 000. Sudac: Draženko Kovačić (Križevci). Strijelci: Bišćan (77)

DINAMO: Butina, Etto, Šimić (od 46. Barbarić), Bišćan, Mesarić, Calello, Chago, Badelj (od 74. Ibanez), Sammir, Sivonjić, Dodo (od 87. Morales)

HAJDUK: Subašić, Režić (od 89. Tomasov), Buljat, Maloča, Strinić, Andrić, Ljubičić (od 32. Brkljača), Oremuš, Anas Sharbini, Čop.
Za razliku od ratničkih derbija koje smo gledali proteklih godina, Dinamo i Hajduk su na Maksimiru odigrali lijepu utakmicu, bez uobičajenih grubosti, prekršaja i povišenih tenzija. Prvaci Hrvatske su na osvajača Kupa krenuli u izmjenjenom sastavu, od prve su minute startali Chago, Sivonjić, Dodo i Dario Šimić, dok je Poklepović ponovio najjači sastav iz prijateljske utakmice s HSV-om, prenosi net.hr.



Dinamo je krenuo nešto žustrije, ali sve do 28. minute nije bilo većih prilika, osim nekoliko jakih udaraca prema Subašiću i Butini. Najbolju priliku Dinama u prvom dijelu imao je Sammir, koji je u 28. izbio pred Subašića, s lijeve strane iskosa, pucao je oštro u suprotni kut, ali u zadnji je čas požrtvovno uklizao Mario Maloča.

  • PIXSELL
  • Anas Sharbini najavio je Maksimiru sjajnu sezonu, igrao je kao zvijer
Sve do 35. minute Hajduk nije imao pravu priliku, a onda je u dvije minute mogao povesti i s 2:0. U glavnoj ulozi bio je preporođeni Anas Sharbini koji je sjajno prošao nemoćnog i presporog Bišćana na lijevoj strani i snažno opalio, ali Butina je uspio spasiti svoj gol vrlo dobro reakcijom. Samo minutu poslije obrana modrih opet se pokazala presporom. Sharbini je na lijevoj strani prvo izvozao prvo Ettoa, a potom i bespomoćnog Šimića, te dodao na sasvim drugu stranu natrčalom Režiću u stopostotnu priliku. 22-godišnji branič Hajduka je ispred sebe imao praznu cijelu desnu stranu gola, ali je pucao nekoliko metara od stative. Krajem poluvremena Hajduk je potvrdio premoć u prilikama, kad je Oremuš nakon kornera pogodio stativu.

Drugo poluvirijeme počelo je prljavijom igrom, Zajec je neprepoznatljivgo Šimića zamijenio Barbarićem, a na prava nogometna uzbuđenja morali smo čekati sve do 77. minuti. Dotad nevidljivi Dodo centirao je s desne strane u sredinu šesnaesterca, gdje je kao uragan uletio visoki Bišćan i zakucao loptu glavom u mrežu, Subašić nije mogao napraviti čudo.



Dinamo kao da se nakon vodstva razgoropadio, par minuta poslije, Chago je sjajno proigrao Sivonjića, koji s igračem na leđima, ali u sjajnoj poziciji puca ravno u Subašića s petnaestak metara. Dinamo je u drugom dijelu bio bolji, a potvrdio je to i nekoliko minuta prije kraja, kad je Sammir izbio sam pred Subašića, dugo razmišljao gdje će pucati i na kraju s desetak metara iskosa promašio cijeli gol. Sve u svemu, lijepa nogometna večer u Maksimiru, u kojoj je svakoj momčadi pripalo po jedno poluvrijeme. Ipak, oslabljeni Dinamo, bez Marija Mandžukića, pokazao je da je i dalje bolji od Hajduka, za malu nijansu.
Net.hr/T.H.