VIDEO  City razbio Chelsea, Bridge ignorirao Terryja

Chelsea, Chelsea, Manchester United, Di Matteo, Chelsea, Roman Abramovič, Mourinho, Jose Mourinho
Manchester City napravio je veliko iznenađenje pobijedivši u gostima Chelsea sa 4:2. Tako je evocirao uspomene i ponovio povijest jer je 1993. godine u Londonu slavio istim rezultatom.

Susret je, osim zbog samog nogometa, zanimljiv bio i po tome jer je kapetan Bluesa John Terry prvi put nakon preljubničke afere, u kojoj je suprugu prevario s bivšom zaručnicom svog ponajboljeg prijatelja i bivšeg suigrača, sreo Waynea Bridgea, koji mu je odbio pružiti ruku na početku utakmice.



Podjetimo, afera je potresla i englesku reprezentaciju te je izbornik Gordog Albiona Fabio Capello Terryju oduzeo kapetansku vrpcu, dok je Bridge objavio kako zbog afere više ne želi nastupati za najbolju englesku vrstu.

Chelsea je bio bolja momčad u prvome dijelu, a Lampard je u 42. minuti doveo svoju momčad u vodstvo.



Ipak, stečenu prednost je domaćin brzo izgubio jer je tri minute poslije Carlos Tevez nakon Terryjeve pogreške izjednačio iz vrlo teške situacije.



Kola su za Chelsea u nastavku krenula nizbrdo jer je Craig Bellamy u 51. minuti zabio za vodstvo, nakon čega se domaćin nije uspio vratiti u susret.



Beletti je u 76. minuti skrivio penal i zaradio crveni karton zbog rušenja Barryja, a najstrožu kaznu je sigurno realizirao Tevez.

U 82. minuti je zbog drugog žutog kartona igru morao napustiti i Michael Ballack, a Bellamy je u 88. minuti zabio za 4:1.

Chelsea je s dva igrača manje do kraja utakmice ublažio poraz nakon penala kojeg je realizirao Lampard.

Net.hr