VIDEO  BIH - Poljska 2:2

Golove za BiH postigli su Subašić u 21. i Misimović u 55. minuti iz penala, dok je strijelac oba gola za Poljsku bio Brozek u 7. i 52. minuti.

Reprezentacija BiH, sastavljena od igrača iz Premijer lige BiH i pojačana Zvjezdanom Misimovićem, u posljednjem ovogodišnjem susretu remizirala je s Poljskom, za koju su također nastupili igrači iz domaćeg prvenstva.

Poljaci su mnogo bolje otvorili utakmicu i nakon nekoliko propuštenih prilika u sedmoj minuti postigli gol. Brozek je iskoristio neuspjelu 'opsajd zamku' i sa sedam metara svladao Šehića.

Nakon primljenog pogotka bh. nogometaši oslobodili su se pritiska i preuzeli igru, što je rezultiralo izjednačujućim golom u 21. minuti. Misimović je iz slobodnog udarca ubacio u šesnaesterac Poljske, gdje je dobro reagirao Subašić i volej udarcem s deset metara poslao loptu u gol.

U završnici prvog dijela susreta Poljaci su ponovo zaprijetili, a Kerla je u dva navrata sačuvao mrežu zaustavivši loptu na gol liniji.

Početak drugog dijela pripao je poljskim igračima, koji su ponovo u sedmoj minuti uspjeli postići pogodak. Strijelac je i ovaj put bio Brozek. Napadač Poljske pobjegao je svom čuvaru i s 15 metara svladao rezervnog golmana bh. tima Avdukića.

Tri minute kasnije BiH je drugi put došla do izjednačenja. Misimović je dobro uposlio Adilovića koji je pao u šesnaestercu Poljske, a sudac je pokazao na bijelu točku. Siguran s 11 metara bio je Misimović za konačnih 1:1.

U ovom susretu za reprezentaciju BiH su nastupili: Šehić, Maletić, Kerla, Subašić, Barišić, Ivanković, Džakmić, Višća, Purić, Misimović, Džafić. U drugom poluvremenu u igru su ušli: Avdukić, Vasilić, Adilović, Torlak, Zahirović i Raspudić.

(Fena)