Vidačak: Za Zrinjski najvažnija utakmica prvenstva

Široki Brijeg je kvalitetan, Široki Brijeg je na vrhu, ali Široki Brijeg nije kvalitetniji od nas i zbog toga na Pecari želimo pobjedu, izjavio je Vidačak.

Piše: Mario Pandža / Dnevni list

Ovo je za nas najvažnija utakmica prvenstva. Na proljeće nas čeka znatno povoljniji raspored, tako da se s tri boda protiv Širokog Brijega možemo uključiti u borbu za titulu. Vjerujem da su toga svjesni i naši navlači, koji su i glavni razlog zbog kojeg sam nakon dugo vremena došao na konferenciju za medije. Oni na Pecaru ne mogu ići organizirano, ali svejedno očekujemo, kao i uvijek u Širokom Brijegu, veliku potporu s tribina.

"Otići, navijati, pobijediti", to treba biti zajednički moto navijača, stručnog stožera i igrača u ovoj utakmici, dodao je Vidačak.

Potpuno otvoren bio je jučer Vidačak, tako daje bez susprezanja kazao da više strahuje od suđenja nego od Širokog Brijega..

Oštećeni smo protiv Željezničara (3:3, nap.a.) na Grbavici, oštećeni smo protiv Borca (1:2) u Banjoj Luci, a dobro je poznato da su to naši konkurenti za vrh. Osim toga, za utakmicu na Pecari je delegiran Emir Alečković, sudac koji nam je sudio protiv Borca i koji zbog pogrešaka u toj utakmici nije delegiran do ovog kola. Iskreno se nadam da nakon ove utakmice neće biti potrebe za pričom o sucima.

Nije nikakva tajna da Zrinjski i Široki Brijeg nisu u dobrim odnosima u posljednje vrijeme, a isti su se pokvarili ljetos kada je klub s Pecare mostarskom klubu uzeo dva talentirana juniora, Zvonimira Kožuha i Ivana Barišića.

Odnosi su od tada zamrznuti. Od Širokog Brijega smo dobili poziv na zajednički ručak čelnika klubova, a kojim bi se obnovili prijateljski odnosi, ali tek trebamo donijeti odluku hoćemo li taj poziv prihvatiti. Mišljenja sam da ova dva kluba moraju biti u prijateljskim, ali i iskrenim partnerskim odnosima u kojima se neće moći događati ono što se događalo ljetos, zaključio je Vidačak.