Veliku nadu Širokog Brijega Zvonimira Kožulja očekuje pauza od šest mjeseci

NK Široki Brijeg, NK Čelik, Omladinska liga, Zvonimir Kožulj, NK Široki Brijeg
...krugu kvalifikacija za odlazak na Europsko juniorsko prventsvo morat će pauzirati šest mjeseci.

Kožulju je u 20. minuti susreta protiv Hrvatske u okviru trećeg kola grupe 6. kruga kvalifikacija za odlazak na Europsko juniorsko prvenstvo u Estoniji pukao prednji križni ligament nakon čega je morao napustiti igru.

Velika nada Širokog Brijega danas je obavila preglede i ustanovljeno je da mora na operaciju, koju će obaviti u Zagrebu, a 18-godišnji veznjak morat će pauzirati u narednih šest mjeseci.

"Uradio sam magnetnu rezonancu danas. Pukao mi je prednji križni ligament. Operirat ću se u Zagrebu i morat ću pauzirati šest mjeseci. Očekivao sam dosta od predstojeće sezone, ali ova povreda će prolongirati moj nastup najmanje šest mjeseci. Kao i svaki sportaš vjerujem i nadam se da ću izaći jači i da ću dobiti priliku u prvom timu", rekao je Kožulj za SCsport.ba.

Juniorska reprezentacija Bosne i Hercegovine u prvom krugu kvalifikacija za EP, koje su se održale u Bugarskoj, imala je maksimalan učinak, međutim izabranici Tonija Karačića nedavno su u Hrvatskoj Elitni krug završili na zadnjem mjestu bez ijednog boda.

"Prije prvog kruga kvalifikacija imali smo veći broj utakmica, što je dalo sigurnost ekipi, a prije ovog kruga praktično imali smo samo jednu kvalitetnu provjeru, protiv Albanije, dok su ostale reprezentacije imale pripremne turnire. Ipak, ne treba tražiti alibi, jednostavno smo podbacili. Nismo uspjeli napraviti iskorak i možemo sada samo žaliti za tim", rekao je 18-godišnji veznjak.

Kožulj je pred početak protekle sezone iz Zrinjskog prešao na Pecaru, nakon što nije uspio pronaći zajednički jezik sa čelnicima mostarskog kluba.

SCsport.ba