FOTO  Veliki derbi u Splitu pripao Dinamu

Hajduk Dinamo

...HNL-a između Hajduka i Dinama.

Hajduk je zasluženo izgubio sa rezultatom 0-4a golove su postigll 45 minuta Rog za 0-1, 57 minuta Fernadez za 0-2, 60 minuta Rog za 0-3 i   Fernadez u 68. za 0-4.

Kako je na konferenciji za novinare rekao trener Hajduka Marjian Pušnik njegovi igrači nisu poslušali naredbe, a one su glasile da se nakon prekida naprave faul i tako onemoguće kontre Dinama ali i da cjelokupnu odgovornost preuzima na sebe.

Pojedini igrači podlegli euforiji publike koja je bila fantastična. Marijan Pušnik je istakao da ima dosta igrača koji imaju fiksne ugovore i jednostavno moraju igrati, a da on ne može staviti igrače koje bi  htio i  to treba promjeniti.

Na kraju je rekao da je Dinamo bio puno bolji i kvalitetniji i da ima klasu igrača koje u ovome trenutku Hajduk nema.

Ovim putem sve pohvale Torcidi i njenoj koreografiji i gromoglasnome navijanju sve do zadnjega sučeva zvižduka. Navijači Dinama su bili podjeljeni u dvije skupine i oni su isto zdušno navijali za svoj klub. Za kraj jedno veliko pitanje.

Koga čuva Hrvatska policija ?  Hrvate od Hrvata ili dvije struje Dinama za i protiv Zdravka Mamića. Već jednom smo bili  skup 1991. godine kada smo se borili rame uz rame mi Hajdukovci, Dinamovci, Rječani ,Osiječani između nas radi par huligana ne mora stajati kordon policije.

Trebamo na prvo mjesto staviti interese Lijepe naše i jedine nam Hrvatske onda sve ostalo, jer  mi nismo barbari ni huligani i to smo dokazali milion puta.

Na prosvjedu u Den Hagu kada smo mi Hrvati prosvjedovali protiv sramotne presude protiv naših generala Gotovine,Markača, Čermaka,  Praljka ,Petkovića i ostalih dočekala nas je cjela bojna policije na konjima i sa borbenim vozilima.

Bili smo okruženi sa jedne strane policijom, a sa druge strane terasama kafića. Na kraju prosvjeda zapovjednik policijskih snaga skida svoju kapu i zahvaljuje nama Hrvatima na svemu što smo napravili jer je skup prošao bez ijednoga incidenta i ispada .To je put i krenimo več jednom za Hrvatsku, a osobne interese ostavimo po strani.

Tekst i foto by:Ivica Lozina