Velika pobjeda u Salzburgu: Dinamo u Ligi prvaka

GNK Dinamo, Liga prvaka
Modri su u Austriju došli s 1:1 iz prve utakmice pa su večeras morali zabiti. No, nije dobro počelo, Salzburg je bolje otvorio utakkmicu i u 21. minuti poveo. Domaćini su povukli kontru, lopta je došla do Lazara koji se lagano riješio Sigalija, a onda mirno matirao Eduarda. Posjetimo, isti igrač zabio je i u Maksimiru.

U nastavku je Salzburg imao dvije prilike za riješiti utakmicu, no Eduardo kojem je ovo bila posljednja utakmica za Dinamo prije odlaska u Chelsea je sjajno reagirao. Bunit će se domaćini i na suca Tomsona koji je u 62. minuti nije vidio igranje rukom Fernandesa u šesnastercu. Dinamo je u tim trenucima bio poput grogiranog boksača, no uspio se vratiti i okrenuti stvari u svoju korist.

Zlatko Kranjčar u 85. minuti napravio je zanimljivu izmjenu. Iz igre je izvadio Antolića, stavio Schildefelda i modrog braniča gurnuo u napad. I to mu se isplatilo u 87. minuti. Nakon ubačaja s desne strane, Schildenfel je spustio glavom za Fernandesa koji je uz pomoć domaće obrane zakucao loptu u mrežu te izborio produžetke.

A Dinamo je u 95. minuti sasvim okrenuo utakmicu. Soudani je pobjegao i krenuo sam na vratara. Prvi njegov udarac obranio je Walke, no Alžirac je odbijanac pospremio u mrežu.

Modri su se tako šesti put plasirali u skupinu Lige prvaka što je uspjeh koji zaslužuje poštovanje.

Vecernji list