Velika pobjeda Torcide: Gradski vijećnici prihvatili projekt "Naš Hajduk"

Danas se u Banovini praktički pisala povijest Hajduka. Predstavnici Torcide gradskim vijećnicima prezentirali su projekt "Naš Hajduk" putem kojeg će u budućnosti birati sedam od devet članova Nadzornog odbora kluba, piše dalmacijanews.

Sjednica se razvijala u konstruktivnom smjeru, većina vijećnika je oduševljena onim što su im navijači prezentirali. Na sjedinici je bio prisutan i predsjednik "bijelih" Hrvoje Maleš. Gradonačelnik Splita Željko Kerum nije se pojavio.

Tematska sjednica započela je prezentacijom projekta "Naš Hajduk". Predstavnici Torcide Bojan Islamović, Josip Tadinac i Stipe Lekić vijećnicima su objasnili značenje i način funkcioniranja ovog projekta.

S velikim zanimanjem vijećnici su pratili što su to torcidaši pripremali proteklih nekoliko mjeseci. Između ostalog prezentiran im je način izbora sedam članova Nadzornog odbora, visina članarina (upisnina 50 kuna, članarina 100 kuna za odrasle i 50 za maloljetne), te datum provedbe natječaja koji će se održati vjerovatno u rujnu. Povuklo se i pitanje broja članova koji će pristupiti budućoj udruzi "Naš Hajduk". Neki od vijećnika naglasili su da cijeli projekt nema smisla ako se u udrugu učlani 500 ili 100 ljudi.

- Slobodno odredite brojku, stavite da bude minimalno deset tisuća. Ako na primjer bude tek 1000 članova, pa i mi ćemo stati i zapitati se za koga smo sve ovo radili - odgovorio im je Bojan Islamović.

Također, povuklo se i pitanje o ugroženosti prava ostalih dioničara iako je primjerice Jako Andabak nedavno izrazio oduševljenje ovim projektom. Dogradonačelnica Anđelka Visković objasnila je kako su prava ostalih dioničara zaštićena statutom.

U raspravu se tada uključio i Joško Svaguša, bivši predsjednik Hajduka, sada gradski vijećnik:

- Ja sam bio u klubu i znam kako funkcionira. Drago mi je da se uključujete u rad kluba - obratio se Svaguša navijačima i nastavio:

- Primijetio sam da se naslanjate na model Barcelone. Osobno sam prijatelj s njihovim sadašnjim predsjednikom. On odlučuje o svemu ali ima jedan uvjet, a to je određena garancija banke bez koje uopće ne može biti izabran. Kod nas predsjednik nema sve ovlasti, ali odgovara za sve. Mislim da predsjedniku Uprave treba dati veće ovlasti - zaključio je bivši predsjednik Hajduka.