FOTO  Velika pobjeda Cibalije nad Splitom

HNK Cibalia, RNK Split
U 55′ Edi Baša je zabio svoj najvažniji gol karijere, ugurao je loptu s 3-4 metra nakon što je Matija Mišić iz slobodnog udarca pogodio okvir gola. Baša je i u ostatku utakmice bio vrlo dobar, radio je puno problema Splitu i definitivno je zaslužio epitet igrača utakmice.

VINKOVCI - Stadion Cibalije. Vrijeme oblačno. Teren dobar. Gledatelja: 1053. Sudac: Ante Vučemilović-Šimunović (Osijek). Strijelac: 1:0 Baša (55.). Žuti kartoni: M. Mišić, Glavica, Čuljak, (Cibalia), Pavlovski, Dupovac, Škvorc, Tomičić, Jakić (Split). Crveni karton: Tomislav Čuljak (Cibalia)

IGRAČ UTAKMICE: Edi Baša

CIBALIA: Matković, Žderić, Zgrablić, Tomašević, Čuljak, Muženjak, M. Mišić(od 84. Rubić), Vitaić (od 90. Mijoković), Baša, P. Mišić, Glavica (od 88. Brekalo).

SPLIT: Duka, Škvorc, Dupovac, Jurendić, Perković, Vidović, Pavlovski, Boljat (od 59. Jakić), Maglica (od 70. Okechukwu-), Jovanović, Ugrina (od 60. Tomičić 5).

Očito ga je silno inspiriralo rođenje sina, pa je na najljepši mogući način čestitao rođendan i njemu, ali i svom klubu koji je upravo na dan utakmice slavio 98 rođendan! Cibalijina pobjeda je potpuno zaslužena, Matković je za 90 minuta imao tek jednu ozbiljnu intervenciju. Gosti su u Vinkovce došli po bod, to je bilo vidljivo od prve minute. Stala je gostujuća momčad u čvrst blok, prva misao je bila branjenje vlastitog gola, a prema naprijed ako nešto bude je bonus. Bartolović je na teren poslao svoj najjači sastav, dečki su reagirali dobro, iako je jasno da su bili u određenom grču, u strahu od nekakve greške, no u ovom susretu i nije bio cilj nekakvo umiranje u ljepoti.

Prije samo nekoliko tjedana Cibalijin ostanak je bio nemoguća misija, dobro se sjećamo pojedinih komentara koji su ismijavali i ideju da je moguće ostati u ligi, no Bartolović i njegova momčad su ih sada zorno demantirali. Čak ako na kraju i ne uspiju, mora se reći da su napravili dobar posao pod Bartolovićevim vodstvom. Do kraja Cibalia definitivno ima bolji raspored, a dodatno ga poboljšava poraz Rijeke od Lokomotive koji je vratio u igru Dinamo koji je sljedeći protivnik Splitu.

Foto: Marijana Vojnić

sportalo.hr