Velik dan za hrvatski nogomet; u akciji Dinamo, Osijek i Hajduk

europska liga
Zaista velik dan za hrvatski nogomet jer u akciji će biti Dinamo, Osijek i Hajduk

Prvo će na stadionu Maksimir snage odmjeriti Dinamo - Skenderbeu (19 sati), nakon njih na stadionu Gradski vrt igraju Osijek - Austrija Beč (20.45 sati), a ubrzo nakon njih slijedi poslastica u engleskom Liverpoolu između Evertona i Hajduka na stadionu Goodison Park (21 sat).

Sudeći prema najavama i prognozama kladionica najlaši posao trebao bi imati zagrebački Dinamo, ali itekako oprezan u najavi prvog susretan bio je trener Mario Cvitanović:

'Radi se o ekipi koja ima dobre pojedince. Oni imaju dobre igrače na bokovima i u srednjem redu, ali ne želim razmišljati o njima, želim razmišljati o našoj ekipi i našoj igri iako respekt za suparnika mora postojati. Naša igra i naša ekipa će presuditi', kazao je Cvitanović dodavši:

'Svatko igra dobro koliko mu to dopustiš, a ja želim od svojih igrača da im to ne dopuste'.

S druge strane stručni stožer Hajduka itekako je svjestan kako ih težak posao čeka u prvom susretu protiv Evertona, momčadi prepune zvijezda koje predvodi legendarni Wayne Rooney:

'Nogomet je igra jedanaest na jedanaest, no borit ćemo se i odigrati najbolje što znamo i ja sam veliki optimist uoči susreta', kratko je uoči utakmice kazao Hajdukov trener Joan Carrillo.

Kada igrači Osijeka i Austrije istrče na travnjak Gradskog vrta nema sumnje kako će navijači, pogotovo navijačka skupina Kohorta, biti 12. igrač domaće momčadi koju sjajno vodi Zoran Zekić. Ono što je jasno jest činjenica kao je na bogatoj austrijskoj momčadi ogroman pritisak.

Tportal.hr