Velež: Vrijedna donacija iz Švicarske

FK Velež

Iako su po riječima organizatora očekivali odziv simpatizera Veleža, više od ovoga iznenadila je brzina reakcije i uključenost velikog broja ljudi koji ne samo da nisu iz rođeni u Mostaru, već nisu uopće ni državljani Bosne i Hercegovine.

U ime kluba, donaciju u sportskoj opremi, čija je ukupna vrijednost oko 25.000,00 švicarskih franaka (37.500,00 KM), a koja pored kopački sadržava i drugu opremu primio je direktor Veleža Himzo Đonko.

- Hvala ljudima koji su se uključili u ovu akciju. Naravno da nam je ovakav vid pomoći uvijek dobro došao, jer sportske opreme uvijek treba obzirom na toliki broj selekcija, ali iznad svega mi je iskreno drago što se pokazalo koliku podršku imamo u Švicarskoj, istakao je Đonko.

Donacija sadržava 50 pari kopačka, pet garnitura dresova i pet nogometnih lopti. Treba istaći da je uz kontigent sportske opreme stigla i poruka od ovih dokazanih prijatelja Veleža iz Švicarske, a u kojoj stoji da svi zajedno, u ovim trenucima borbe za prvoligaški opstanak trebamo zbiti redove i učiniti sve da ostvarimo taj cilj.

fkvelez.ba