Velež – Sarajevo 1-0

Velež, FK Sarajevo
Kuriozitet je da od početka priprema nogometaši Veleža nemaju poraza. Današnju utakmicu sa Sarajevom obilježio je vjerovatno i najbrži gol na našim nogometnim terenima. „Rođeni“ su loptu poveli sa centra, koja je došla do Ivetića, a koji sa 30-tak metara iskosa sa lijeve strane šutira prema golu gostiju. Golman Sarajeva Hamzić je vjerovatno dijelom precjenio vlastite mogućnosti, a dijelom i podcjenio vjetar te je lopta odbijena od prečke završila u mreži. Vrijedi istaći da su tijekom utakmice zabilježene dvije povoljne prilike na obje strane. Inače današnjem susretu prisustvovao je povelik broj pripadnika Red Army-a, koji su i na ovaj način praktično pokazali da su sluđbeno od subote prekinuli bojkot utakmica.

VELEŽ : Oštraković, Zaimović, Kazazić, Kadrić (Mahinić), Ivetić (Škaljić), Duraković (Gadžo), Jazvin, Zolj, Demić (Marić), Rovčanin (Brković), Ćemalović (Remetić)

SARAJEVO : Hamzić, Torlak, Gutić, Čomor, Trebinjac, Ihtijarević, K.Handžić, Kojašević, Suljić, Avdić, Obuća. Još su igrali: Jović, Šehić, Nuhić, Čolaković, Bošnjak

Igrački kadar Veleža jači je od danas za još jednog člana. U borbi za opstanak nužno je pojačavanje svih linija u timu, te je od danas novi član Veleža postao Tarik Cerić (32). Ovaj korpulentni stoper jesenas je nastupao za Šibenik, a prije toga dvije sezone igrao za Rijeku. U karijeri je još nastupao za LSK Lodz iz Poljske, te Posušje i Napredak iz Sarajeva.

Cerić će sa ostatkom ekipe sutra otputovati u Ulcinj.

fkvelez.ba