Velež: Preko snijega i kaljuže do bodova

FK Velež - HŠK Zrinjski

Da bi se bar donekle adaptirali na složene uvjete za igru, Veležova ekspedicija je jučer obavila trening na jednom terenu u Živinicama.

- Dobro možda je šef upravo to htio, da nas na najbolji način suoči sa terenom kakav nas očekuje, ali ono jučer je prije bio idealan teren za dječije vragolije, grudvanje i slično, nego teren za igru, pomalo u šaljivom tonu kaže Zlatko Kazazić, odlaskom Asima Škaljića prvi stoper ekipe i dodaje:

- Međutim, po informacijama koje imamo u Banovićima je očišćen snijeg sa terena, ali da se razumijemo njega još uvijek ima na dobrom djelu travnjaka, a na preostalom je kaljuža. Zbog toga je upravo onakav trening jučer bio dobra škola za sve nas. Mislim da će teren najviše utjecati na razvoj igre na terenu, ali nema predaje, to ne sigurno ! Svi mi želimo da se iz Banovića vratimo sa bodovima. E sad, da li jedan ili tri, vidjet ćemo. Naravno, „trica“ iz Banovića bi nas lansirala sa zadnje pozicije na tablici, optimističan je stoper „Veleža“.

U konkurenciji za današnji susret neće biti dvojice Admira, Velagića i Kajtaza. Oni su ostali u Mostaru. Ostali su na raspolaganju šefu struke Milomiru Odoviću.

fkvelez.ba