Velež predstavio pojačanja na novu sezonu

FK Velež, Admir Velagić
Medijima se obratio sportski direktor Admir Velagić :

- Sutra putujemo na drugi dio priprema. Od 9. do 22. srpnja boravit ćemo u hotelu „Wienerwaldhof" u Tullnerbachu. Planirano je da se odigra pet utakmica. Za prvi termin 11/12. srpnja planiran je susret sa mađarskim prvoligašem. Ime ćemo definisati na samom dolasku tamo, ali i termin u procijeni sa planom rada u Austriji. Nakon toga 14.07 igramo sa drugoligašem Austrije ekipom Horna. Dan kasnije igramo protiv "lakšeg" protivnika, četveroligaša SV Stripfing. Finiš priprema ostavili smo za dva jaka protivnika, a oba su članovi Premier lige Rusije. Prvo 19. srpnja igramo sa Mordoviom, a 22. srpnja sa Rostovom, ukratko je precizirao plan rada Velagić.

Sportski direktor Veleža istakao je da danas službeno i završen prelazni rok za Velež.

- Mi smo prije početka priprema planirali da na ekipu iz prošle sezone dovedemo četiri igrača. U međuvremenu su nas napustili Oštraković, Letić i Okić, kao igrači koje smo željeli zadržati u svojim redovima. Zbog toga smo morali, da tako kažem, popuniti i njihova mjesta. Ciljano smo birali pojačanja, vodeći računa i o pozicijama koje nam trebaju, ali i o profilu igrača. Mislim da smo prelazni rok odlično iskoristili, što je i pokazala utakmica u nedelju sa Širokim Brijegom. Na golu smo uz Dragojevića i Bobića doveli Dušana Đokić (31) iz Kolubare iz Lazarevca. Ibrahim Škahić (21) je stoper koji dolazi iz Gradine i može igrati i desnog beka. Dušan Hodžić (21) je igrač koji može igrati na obje bočne pozicije u odbrani i dolazi iz premierligaša Mladosti. Marko Nikolić (25) dolazi iz srpskog superligaša Voždovca i igra na poziciji veznog igrača. Anes Haurdić (24) dolazi iz prvoligaša Češke Znojma. Može igrati na nekoliko pozicija u veznom redu. O Admiru Vladaviću (32) je suvišno trošiti riječi, on je itekako poznat Veležovim navijačima. Mladen Popović (26) je centarfor koji je dolazi iz srpskog superligaša Novog Pazara, pojasnio je Velagić.

O dosadašnjem dijelu pripremnog ciklusa je naglasio :

- Momci zaista rade naporno. Stručni stožer nakon uvodnih nekoliko dana znatno je pojačao ritam i radi se dva puta dnevno. Istina ove naše vrućine nam predstavljaju dodatni problem, ali tako je to u ljetnom periodu. Evo i danas pred put imamo dva treninga, a nastojat ćemo, ukoliko stignemo po planu u Tullnerbach, da održimo i još jedan kasni trening. Uz igrače koje ste mogli vidjeti u provjeri protiv Širokog Brijega, želim istaći da nam se priključio i Jovan Blagojević. On će morati prvih 7-10 dana raditi nešto laganijim ritmom. Tu je i Samir Merzić, koji također ostaje u našim redovima, rekao je Velagić.