Velež krenuo sa pripremama

U tom ritmu radit će se narednih 7-8 dana, jer stručni stožer prvo želi da testira trenutno stanje igrača prve momčadi, ali i svakog igrača posebno koji će se pojaviti u narednim danima u Mostaru.

Neki će doći na probu, a za neke se jednostavno želi uvjeriti da li su u optimalnom fizičkom stanju i bez obzira na dobre preporuke, mogu li odmah biti uključeni u puni trenažni proces.

Danas smo na prozivku pozvali i igrače koji su na posudbi, kako bi kroz nekoliko treninga vidjeli i oni da su dio Veleža, ali isto tako i mi se uvjerili imali napretka u njihovom radu. Oni trebaju biti na 120 % spremnosti, kako bi se nametnuli, pa im je i ovo svojevrstan test. Amir Zolj je naš igrač, sa kojim je dogovorena suradnja i u narednim danima će biti parafiran ugovor. Tu je i Denis Rizvanović, koji je prije četiri sezone nastupao za Velež. Nakon Veleža je igrao u Austriji i želimo da vidimo da li može da odgovori na naše zahtjeve, kratko je informirao Admir Velagić, sportski direktor Veleža.

U ponedeljak će nastaviti sa radom, a početak tjedna rezerviran je i za liječničke preglede. Osim toga već od ponedeljka na treningu će se pojaviti i tri nova igrača, dok je golman Oštraković dobio dopuštenje kluba da se priključi 8. siječnja.

- Najveći dio priprema provest ćemo u Mostaru, dok sredinom veljače idemo u Crnu Goru. Tamo ćemo odigrati tri utakmice i nakon povratka „generalku".

Prije polaska u Crnu Goru igrat ćemo sa Braniteljom, Željezničarom, Širokim Brijegom i još jednom momčadi. Imamo načelno ugovorene termine, ali to su ipak prijateljske utakmice pa može biti odstupanja u jednom danu, uzrokovanom vremenskim okolnostima ili potrebama trenera obje ekipe, naglasio je Velagić.

Na prozivci danas nije bilo Ibre Rahimića. Šef stručnog stožera je u Vogošći i završava za PRO licencu, te bi uskoro trebao da diplomira i tako unaprijedi svoje educiranje. Od ponedeljka će biti sa ekipom. Stručni stožer je jači i za Avdu Kalajdžića, pomoćnog trenera U-21 reprezentacije BiH. Šef stručnog stožera istakao je potrebu za još jednim pomoćnim trenerom, te je Kalajdžić uključen u rad prve momčadi, stoji u pripoćenju na službenoj web stranici Veleža.