Velež – Igman 2-2 (1-1)

U ciklusu dva dana - dvije utakmice, danas su priliku dobili nešto mlađi igrači, kao i nekolicina onih koji su došli na probu ove zime.

U prvom poluvremenu „Rođeni" su nastupili u sljedećem sastavu : Oštraković, Škaljić, Stokić, Kadrić, Gadžo, Duraković, Demić, Marić, Rovčanin, Ćemalović, Remetić. Prvo poluvrijeme završeno je 1-1. Konjičani su poveli još na samom početku, iz opravdano dosuđenog jedanaesterca, koji je u pogodak pretvorio Murtić. U 34. minuti Remetić je izjednačio, nakon centaršuta Durakovića.

U nastavku je Velež istrčao u sljedećem sastavu: Oštraković, Kalajdžić, Škaljić, Kadrić, Mahinić, Demić, Marić, Gadžo, Rovčanin (od 65. Balalić), Ćemalović, Duraković.

Na samom početku, u 49. minuti, Gadžo dovodi Velež u vodstvo, da bi dvije minute kasnije Hebibović postavio konačan rezultat.

Peta provjera potencijala i nivoa pripremljenosti igrača Veleža na rasporedu je u (nedelju). Velež će snage odmjeriti sa premijerligašom momčadi Slavije. Utakmica počinje u 13.00 sati i igra se na stadionu Bjelopoljca u Potocima.

fkvelez.ba