Velež: Generalka sa Hapoelom

Asmir Džafić
- Do sada smo imali 43 treninga i 4 kontrolne utakmice. Zadovoljan sam urađenim. Nije bilo ni nekih većih problema sa ozljedama, izuzev Kajtaza, koji je morao propustiti nekoliko dana zbog ozljede mišića. Momci vrijedno rade i zadovoljan sam njihovim pristupom. U Austriji ćemo imati dobre protivnike i još jedan ciklus od sedam dana priprema. Ipak, naše misli su jedino usmjerene prema utakmici sa Radnikom i startu prvenstva, tako da će nam i ove utakmice služiti samo za dodatnu provjeru mogućnosti. Prioritet nam je Radnik i da pobjedom nad novajlijom u ligi dobijemo neophodan mir na početku prvenstva, kaže Asmir Džafić.
Kapetan momčadi Admir Kajtaz je sličnog mišljenja:
- Nama je glavni prioritet prvenstvo. Prijateljske utakmice služe samo za provjeru mogućnosti u tom trenutku i nekih taktičkih zamisli, tako da ako nam nekada i bilo drago zbog pobjede ili naprotiv zabilježili poraz, opet kažem to su samo prijateljske utakmice. Dobro smo radili do sada i bićemo spremni do početka prvenstva, ističe kapiten.

Česi na startu

Prvi protivnik Veleža na pripremama u Austriji će biti novi prvoligaš Češke, momčad Jilhave. Drugi protivnik je ekipa FAC iz Beča, koja se natječe u Trećoj regionalnoj ligi Austrije. Treći protovnik Veležu u Austriji će biti još jedan povratnik u elitno natjecanje svoje države. Riječ je o Hapoelu iz Ramat Gana, koji se vratio u elitni razred Izraelskog nogometa nakon dvogodišnje stanke. 

Ovaj dosadašnji dio priprema smo dosta dobro radili i ima mnogo razloga za optimizam. Sada nam slijedi, kako to mi kažemo „glazura", a ova tri protivnika su odlična prilika i izazov za svaki bh klub, naglašava Merzić.

fkvelez.ba