Velagić: Postoji interes za naše nogometaše

Admir Velagić i Mirza Varešanović
Zbog toga i potraga za kvalitetnim igračkim pojačanjima intenzivna je već duži period. Pravila našeg najmasovnijeg natjecanja su takva da u kupu ne mogu nastupati igrači koji su bili u zapisniku utakmica tog natjecanja u ovoj sezoni, te nam je to u dobroj mjeri i usmjerilo potragu. Osim toga postoji zanimanje inozemnih klubova za našeg golmana Senedina Oštrakovića, ali isto tako i za Pericu Ivetića, Šefku Okića i Damira Rovčanina. Svi oni su igrači pod ugovorom i samo ukoliko financijska ponuda za njih bude zadovoljavajuća za klub oni će moći napustiti naše redove, ističe Velagić i dodaje:

- Međutim, mi smo obavili razgovor već sa desetak nogometaša, kako na ovim pozicijama za koje postoji zanimanje za naše igrače, ali isto tako i za deficitarnu poziciju napadača. Naravno to je jedan širi krug i toliki broj igrača neće doći u klub.

Odmah da kažem da nijednu informaciju vezano za imena igrača koja bi nas mogla pojačati nećemo objavljivati do prozivke, koju je stručni stožer zakazao za srijedu 11. siječnja u 10.00 sati. Do sada smo se držali politike da se nitko ne licitira imenom našeg kluba, ali isto tako ni mi da preko medija ne vršimo pregovore. Postoji mjesto, vrijeme i način gdje se to obavlja. Mislim da svi igrači sa kojima smo razgovarali ili razgovaramo mogu donijeti kvalitet više našem klubu, ali isto tako i ligi.

Nažalost, u ovom trenutku nemamo adekvatne igrače u našem juniorskom pogonu koji bi mogli odgovoriti zahjevima Premier lige, te smo primorani pojačati se igračima koji nisu iz naše škole nogometa. Ipak, posljednjih dva mjeseca i po tom pitanju obavljaju se opsežne pripreme i taj posao će biti definiran veoma brzo, tako da od siječnja i po tom pitanju napravimo jedan veliki zaokret u radu. Rezultate toga moći ćemo imati tek za godinu ili više, naglašava sportski direktor „Rođenih".

fkvelez.ba