Vedran Ješe: Željo nije toliko dobar koliko govore rezultati i statistika

Vedran Ješe
Vedran Ješe u posljednje vrijeme igra u velikoj formi. Iskusni defanzivac predstavlja stup obrane Širokog Brijega. Uz to, iz prekida je nerijetko opasan i po protivnička vrata. Danas će Ješe na Grbavici zauzeti mjesto u startnih jedanaest tima Marjana Bloudeka. Ne krije optimizam pred jednu od najvažnijih utakmica sezone:

„Igrat ćemo na pobjedu. Nije tajna - krenut ćemo otvoreno pokušati zabiti gol. Ukoliko postignemo pogodak bit ćemo mnogo bliže naslovu pobjednika Kupa," kaže Ješe, te dodaje:

„Bez obzira na ishod današnjeg meča, mislim da će pobjednik Kupa poznat biti tek nakon uzvrata na Pecari."

O impresivnoj statistici Željezičara Ješe je pričao pomalo podcjenjivački. Čak je kao jedan od glavnih faktora Željinog uspjeha okarakterizirao kao sretne okolnosti.

„Željo već petnaest utakmica nije primio gol, ali ni mi ih ne primamo tek tako. I u slučaju da primimo gol danas na Grbavici, na Pecari ćemo dokazati da smo u ovom momentu bolji od trenutnog lidera. Njima jednostavno sve ide od ruke iako nisu toliko bolji od ostalih. Svako im na Grbavici napravi priliku, dvije, ali spletom sretnih okolnosti po njih uvijek prođu bez primljenog gola i na kraju pobijede."

SCsport.ba