Vedran Ješe: Još ništa nije izgubljeno, što prije se iščupati iz rupe

Memorijalni turnir Gojko Šušak, NK Široki Brijeg, RNK Split, NK Zadar, GOŠK Gabela, NK Široki Brijeg, st.patricks, hnk široki, RNK Split, Vinjani, NK Široki Brijeg, Vedran Ješe

U Europi St. Patrick's 1:1 i 1:2, a zatim u prvenstvu domaćih 1:1 sa Slavijom. Bez pobjede je Široki u tri utakmice, a nakon treće - i bez trenera. Klub se sporazumno razišao s Marijanom Bloudekom i sada je u potrazi za novim šefom struke. Gledat će na Pecari novog šefa struke ustoličiti do sljedećeg kola, vjerojatno će to biti i slučaj. Do tada treninge vode Bloudekovi pomoćnici Ivan Soldo i Ante Kokić.
- Situacija nije bajna, kaže stoper Vedran Ješe i dodaje: Ništa rezultatski nije izgubljeno, jer su i ovi vodeći klubovi, glavna konkurencija, kiksali u prvom kolu. Ali to zapravo i nije naš problem. Brine to što smo već nekoliko tjedana u toj nekoj čudnoj rupi iz koje nikako da se iščupamo.

Počeo je Ješe, prošle sezone jedan od najboljih u timu s Pecare, od sebe... - Ja prvim ne igram dobro, osjetno je to lošije od prošle sezone. Ali ne možemo mi ništa pomoći osim treninga. Fizički se sjajno osjećam, ali očito da to nije naš problem.
A onda, uz sve to, tu je i neizvjesnost oko trenera. Tko će naslijediti Bloudeka, još je nepoznanica.

- Svaki novi trener sa sobom donosi nešto novo, ja se samo nadam da ćemo što prije početi igrati. Što se tiče bivšeg šefa, ostaje veliki žal zbog razilaska. On je veliki gospodin i profesionalac i želim mu se ovom prilikom zahvaliti na svemu što je napravio za nas.
Spekulacije se sada množe, a igrači po tom pitanju mogu samo čekati. Ješe pak zna jedno.
- Tko god dođe, neće mu biti lako, to je sigurno. Ekipa se mora podići što prije. U nedjelju nas čeka Zrinjski, koji najavljuje čuda ove sezone. Oni nakon otvarajućeg poraza ne bi smjeli kiksati, međutim ne bismo ni mi. Zato očekujem tvrdu, možda i negledljivu utakmicu.
Mostarci su promijenili termin i s 20 sati pomakli ga na 19, što će zbog velikih vrućina malo tko pozdraviti, a Vedran nije iznimka.
- Ne znam, svugdje gdje se to može, igra se noćni termin. Zato mi to nije jasno. Ali nema veze.

Najmanje trojica izvan kombinacija za Zrinjski

Široki će u hercegovački derbi ući nekompletan. Neće biti Brazilca Bajana, Slavka Brekala, vjerojatno ni bivšeg člana Zrinjskog, Davora Landeke.
- Sumnjam da će neki od njih zaigrati, recimo Landeka je tek ovih dana počeo s laganom trkom. Na njega bismo možda mogli računati od sljedećeg tjedna, vidjet ćemo. Ali dobra je vijest da nam se lagano vraća i Mladen Jurčević. To je otprilike to, ostali su zdravi, spremni.

Dnevni list