Vatreni svladali Estoniju 3:1

Kada su prvih petnastak minuta odigrali u ritmu zagrijavanja već smo se uplašili da će to biti čista dosada od "B" postave Hrvatske. Slaven Bilić na tribinama je ostavio Srnu, Modrića i Jelavića, a Olić i Pranjić ionakon nisu bili planirani za igru.

Nema ni Pletikose, Lovren je ozlijeđen, a na klupu je izbornik posjeo Mandžukića, Šimunića, Rakitića i Kranjčara. Praktički, od startera za prvenstvo Europe na travnjaku u Puli bili su tek Vida, Ćorluka, Strinić i Dujmović. Želio je Bilić vidjeti s kakvim arsenalom raspolaže u drugoj liniji, želio je vidjeti kako će reagirati Iličević, Kalinić i Badelj, koji bi prema kalkulacijama trebali otpasti s Eura.

Iličević je u 16. minuti izveo slobodan udarac, Perišić dotaknuo loptu, a kapetan Ćorluka iz blizine, za 1:0 zatresao mrežu nemoćnog Pareika. Tada je započelo pet minuta rapsodije, dovoljno da sruši i jaču momčad od slabašne Estonije. Badelj je odlično prošao, šutnuo, a Pareiko krajnjim naporom odbio. Malu vratolomiju izveli su Kalinić i Perišić u 18. minuti, potonji je škaricama umalo pogodio, a sudac Fabian dosudio opasnu igru. Pa, je uslijedila odlična akcija u trokutu Iličević-Vida-Kalinić, ali naš napadač za malo je bio neprecizan.

I kruna tih ludih pet minuta, u 20. minuti Hrvatska je povela s 2:0. Eduardo je oduzeo loptu obrani Estonije, petom loptu svom čuvaru proturio kroz noge i uposlio Perišića, koji je poslužio Kalinića koji je zabio. U 37. minuti Vida je pogodio vratnicu. Pa, je u 38. minuti opet na djelu Kalinić, Pareiko je jedva obranio. I još jednom, kada je proigrao Strinića, Eudardo je Hrvatskoj dao miris Brazila. U nastavku Bilić je dao prigodu Šimuniću (preuzeo kapetansku vrpcu od Ćorluke), Vukojević i Kranjčaru, kasnije su ušli Rakitić i Mandžukić, ali pravog ritma u igri Hrvatske nije bilo. Prijetio je Rakitić, pa Kalinić.

Na kakvim mukama je sada Slaven Bilić. Kod kuće mora ostaviti Kalinića ili Iličevića, možda i obojicu, da o Badelju, koji je oduzeo sve lopte na sredini i ne govorimo. Kalinić je pokazao koliko je opasan, od Iličevića su kretale sve akcije Hrvatske... Inače, na "Drosini" je Hrvatska prvi put zaigrala u kockastom, domaćem dresu, u kojem će na Euru igrati protiv Irske i Italije. Nije loš, one male kockice na rukavima dobro izgledaju.

Izvor: večernji list