Vatreni remizirali u Slovačkoj

Vatreni, Hrvatska
Tek nešto manje od polovice kapaciteta stadiona ispunili su Slovaci, bilo je oko 300 kockastih navijača koji su zapalili baklju, ali nisu bili preglasni.

Slaven Bilić odlučio se za moderni sustav 4-2-3-1 koji danas igraju svi velikani. Rakitić i Vukojević kao zadnja dva, s namjerom da mu Raketa oplemeni tu početnu fazu, a da Modrić i Kranjčar gore kreiraju. Bila je to proba koja u prvih 45 minuta nije uspjela. Previše izgubljenih lopti, netočnih dodavanja, zadnja linija je od napada (Olića) bila dosta daleko, piše sportal.hr.

Izgledali smo malo tromo, s ponekim bljeskom. Nešto bolje bilo je u posljednjoj trećini prvog poluvremena. U tim smo trenucima imali jednu krasnu akciju – Kranjčar je provozao na lijevom boku Pekarika, gurnuo loptu do Olića koji je srušen. Da, bio je to kazneni udarac, mi ga volimo nazvati klasičnim, jer Olić je prošao čuvara i spremao se za udarac. No, ipak su dugo zajedno živjeli Česi i Slovaci. Bio je to dar češkog arbitra Radeka Matejeka.

Dobro je da sve nije završilo minusom kada je Stoch zavrtio Šimunića, krasno opalio, ali Vedran Runje bio je budan. Nije mu nova lopta jabulani, na koju se žalio kao, uostalom, i svi protagonisti SP-a, napravila problem.

Bilićevi su dečki nakon tog prvog čina pokazali da su kvalitetnija momčad od družine koja je igrala u osmini finala SP-a. No, bilo je to ipak blijedo izdanje kockastih.

Nastavak je počeo još lošije. Stoch je na leđa bacio Srnu, fino se namjestio i pogodio malu mrežu. Za vodstvo i veselje polupraznog Pasienkyi stadiona. Odmah smo uzvratili, Dudu je imao zicer priliku, no glavom je loptu poslao pokraj vrata. Nije uspio Dudu, ali uspio je Nikica Jelavić četiri minute kasnije. Rakitić je centrirao, Jelavić lijepo skočio i glavom loptu poslao u mrežu za izjednačenje.

Nešto kasnije i Petrić je sjajno prošao po desnoj strani, ali izostala je bolja završnica akcije, a jedan Duduov lob prošao je opasno blizu vrata koja su bila prazna. U 76. minuti odlična akcija Srne i Petrića – milimetri su nas dijelili od vodstva!